Zdravé celerové hranolky do trouby

  • Příprava
    10 min.
  • Vaření
    16 min.
  • Porcí
    3
  • Zhlédnutí
    1 807




Plavková sezóna je pro letošní rok za námi. To ale neznamená, že je čas přestat udržovat své tělo v kondici. Přece jen další léto zde bude dřív, než bychom čekali. Mnoho z nás proto již nyní jistě ladí formu.

Pokud si i Vy hlídáte postavu a také jídelníček, pravděpodobně vynecháváte zlatavé a křupavé hranolky z brambor. Připravte si však tuto zdravou variantu zelerových hranolek a udržte si krásnou postavu po celý rok!

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 1,5 lžičky grilovacího pepře
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 2 lžičky pepře
  • 1 lžička česnekového prášku (+ 1 čajová lžička sušené cibule)
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička tymiánu
  • 750 g celeru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl podle chuti

Takto budeme postupovat:

  • Koření smíchejte a uzavřete do lahvičky. Můžete jej uchovat až 6 měsíců.
  • Celer očistěte, omyjte a nakrájejte na hranolky.
  • Vyskládejte celer na plech, pokapejte ho olejem a bohatě dochuťte směsí koření. Dobře promíchejte.
  • Pečte při 230 stupních dokud hranolky nebudou zlatavé a pak můžete hned podávat.

Přejeme Vám dobrou chuť

Nezapomeňte dát LIKE na Naši Facebook stránku pro nové recepty pro každý den.

zdroj: nosalty.hu



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.