Zdravé celerové hranolky do trouby

-
Příprava10 min.
-
Vaření16 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí1 807
Plavková sezóna je pro letošní rok za námi. To ale neznamená, že je čas přestat udržovat své tělo v kondici. Přece jen další léto zde bude dřív, než bychom čekali. Mnoho z nás proto již nyní jistě ladí formu.
Pokud si i Vy hlídáte postavu a také jídelníček, pravděpodobně vynecháváte zlatavé a křupavé hranolky z brambor. Připravte si však tuto zdravou variantu zelerových hranolek a udržte si krásnou postavu po celý rok!
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 1,5 lžičky grilovacího pepře
- 1 lžička kajenského pepře
- 2 lžičky pepře
- 1 lžička česnekového prášku (+ 1 čajová lžička sušené cibule)
- 1 lžička soli
- 1 lžička oregana
- 1 lžička tymiánu
- 750 g celeru
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl podle chuti
Takto budeme postupovat:
- Koření smíchejte a uzavřete do lahvičky. Můžete jej uchovat až 6 měsíců.
- Celer očistěte, omyjte a nakrájejte na hranolky.
- Vyskládejte celer na plech, pokapejte ho olejem a bohatě dochuťte směsí koření. Dobře promíchejte.
- Pečte při 230 stupních dokud hranolky nebudou zlatavé a pak můžete hned podávat.
Přejeme Vám dobrou chuť
Nezapomeňte dát LIKE na Naši Facebook stránku pro nové recepty pro každý den.
zdroj: nosalty.hu