Zapečený květák se sýrem a zakysanou smetanou

  • Příprava
    7 min.
  • Vaření
    27 min.
  • Porcí
    4
  • Zhlédnutí
    1 319




Dnes pro vás máme úplného favorita, co se receptů na květák týká. Květák zapékaný se sýrem. Lahodné jídlo bohaté na příjemnou chuť, které nemůžete odolat.

Je nemožné, aby několik porcí zůstalo další den. Jen se po tomto jídle zapráší, uvidíte.

Na této dobrotě si jistě pochutná celá Vaše rodina.

Obzvlášť, když je některý z členů vegetarián a vyhledává bezmasé pokrmy. Zamilujete se ihned.

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • středně velký květák (asi 1 kg)
  • 1 šálek 12% zakysané smetany
  • 1 vejce
  • 15 dkg strouhané Mozzarelly
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu
  • sůl
  • 1 lžička másla na vymazání formy

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Uvařte květák ve slané vodě. Vymažte si formu máslem a uložte do něj uvařené růžičky květáku.
  2. Nyní vyšleháme vejce, smícháme se zakysanou smetanou, přidáme parmazán a mozzarellu, osolíme.
  3. Nalijte směs na květák. Pečeme v troubě na 180 stupňů, dokud horní část nezhnědne. Asi 20 minut.
  4. Na konci posypeme zbývající mozzarellou a vrátíme se do trouby na 1-2 minut.

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: humormagazin.com



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.