Zapečený květák s kuřecím masem a sýrem
-
Příprava5 min.
-
Vaření24 min.
-
Porcí4
-
Zhlédnutí1 331
Snažili jsme se Vás inspirovat již nesčetnými recepty na květák. Dnes pro vás však máme úplného favorita. Česnekový dresink květáku s kuřecím masem dodává příjemnou chuť, které nemůžete odolat. Je nemožné, aby několik porcí zůstalo další den. Jen se po tomto jídle zapráší, uvidíte …
Na této dobrotě si jistě pochutná celá Vaše rodina pokud tomuto receptu se budete rádi vracet!
Tyto ingredience budeme potřebovat:
- 1 hlávkový květák (asi 400 g)
- 300 g kuřecích prsou
- 2 cibule
- 3 brambory
- 2 rajčata
- 100 g sýru
- 100 g zakysané smetany
- 2 vejce
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Takto budeme postupovat:
- Vařte květák asi 10 minut ve slané vodě, poté sceďte a rozmačkejte. Uvařte kuřecí prsa ve slané vodě, poté nakrájejte na nudličky. Osolíme, opepříme.
- Nakrájejte cibuli na nudličky a totéž i rajčata. Smíchejte zakysanou smetanu s rozšlehanými vejci, a vylisujte do směsi česnek. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Nyní vše navrstvíme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem. Dáme brambory, maso cibuli, květák, rajčata. Zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Můžeme také ozdobit petrželkou. Pečeme v troubě při 180 stupních asi 30 minut.
Máme hotovo! Dobrou chuť.
Nezapomeňte dát LIKE na naši facebook stránku pro ty nejlepší recepty pro každý den.
zdroj: mindenegyben.com