Zapečené kotletky s česnekovou omáčkou

  • Příprava
    9 min.
  • Vaření
    23 min.
  • Porcí
    2
  • Zhlédnutí
    1 631




Další z velmi oblíbených jídel. Vše naskládáte do zapékací misky a pečete….

Žádná práce, žádná zdlouhavá příprava, žádná zašpiněná kuchyně.

Zapečené kotlety s omáčkou jsou báječné. Nemusíte se stydět je připravit ani jako slavnostní jídlo.

Jen toho musíte udělat víc, protože jídlo zmizí během chvilky a všichni si budou chtít přidat.

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 5 velkých kotlet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hovězí vývar v kostce
  • půl litru vroucí vody
  • 1 dl bílého vína
  • z pepře sůl, pepř, bobkový list
  • olej, mouka na obalení/ hladká

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Kotlety očistěte, omyjte, vysušte, naklepejte, osolte a opepřete. Potom je obalte v hladké mouce. Rozpalte si olej a na něm kotlety osmažte dozlatova. Když jsou osmažené, vložte je do olejem vymazané zapékací mísy a přidejte několik bobkových listů.
  2. Na oleji, na kterém jste smažili kotlety, osmažte nyní cibuli nakrájenou na pásky, k ní přihoďte nasekaný česnek a 4 lžíce mouky. V půl litru horké vody rozpusťte bujon a tím zalijeme pánev, na které je cibule, česnek a mouka. Osolte. Nedělejte omáčku úplně hustou.
  3. Touto omáčkou zalijte kotlety tak, aby byly zcela ponořeny. Zalijte vínem. Mísu přiklopte, nebo zakryjte alobalem.
  4. Pečte 45 minut na 180 stupňů. Potom odstraňte kryt a pečte dalších deset minut.
  5. Do omáčky také můžete přidat mletou papriku, máte-li rádi. K tomuto jídlu podáváme jako přílohu rýži, těstoviny nebo bramborovou kaši.

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: najbolji-recepti.com



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *