Zákusek s vanilkovým pudinkem a smetanou

  • Příprava
    8 min.
  • Vaření
    27 min.
  • Porcí
    4
  • Zhlédnutí
    2 085




Dnes jsme si pro vás připravili recept na báječný zákusek, který jsme si okamžitě zamilovali.

Připravte si i vy tuto dobrotu a uvidíte, že nebudete litovat!

Chutná skutečně na jedničku!

Mňam!

Budeme potřebovat následující ingredience

  • 250 gramů celozrnných sušenek kakaové příchutě
  • 50 gramů změklého másla
  • 50 gramů moučkového cukru
  • trochu mléka

Na náplň:

  • 200 gramů měkkého tvarohu
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 200 mililitrů smetany ke šlehání
  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 700 mililitrů mléka
  • moučkový cukr podle chuti

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Sušenky vložte společně se změklým máslem do mixéru a rozdrťte. Vznikne vám tak homogenní hmota na dortový korpus. Také do směsi přidejte trochu moučkového cukru a mléko, aby nebylo těstíčko tolik hutné.
  2. Vezměte formu na dort a na její dno rozprostřete kakaové těsto ze sušenek. V další fázi se pusťte do výroby smetanového krému s tvarohem. Ve větší míse si vymíchejte spolu s vanilkovým a moučkovým cukrem tvaroh. Potom si v samostatné misce vyšlehejte do tuha smetanu, a nakonec ji zakomponujte do tvarohu metličkou.
  3. Do rendlíku si nalijte půl litru mléka a svařte ho s cukrem. Zbylou část mléka smíchejte v hrníčku s vanilkovým pudinkem a až bude mléko vařit, směs do něj nalijte. Nechte probublávat a občas promíchejte.
  4. Když pudink zhoustne, odstavte z plotny a nechte vychladnout. Potom je na čase dort zkompletovat. Na sušenkový korpus navrstvíme polovinu smetanové náplně a na ni naneste vychladlý pudink. Poslední vrstva bude opět smetanová. Povrch dortu lze zastrouhat hořkou čokoládou.
  5. Před podáváním do chladničky!

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: yourrecipecook.com/tolle-cremetorte-ohne-backee



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.