Za tuto nakládanou slaninu by mě chlap pořád jen na rukou nosil! Výborné a leckdy po ruce!

  • Příprava
    9 min.
  • Vaření
    16 min.
  • Porcí
    4
  • Zhlédnutí
    1 457




Dnes jsme si pro Vás připravili perfektní recept na chutnou nakládanou slaninu, kterou nepohrdne asi nikdo.

Zavařovat a uchovávat přece nemusíme jen okurky, ne?

Tento recept si zaručeně oblíbíte!

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 4 kilogramy slaniny
  • 2 litry vody
  • 400 gramů soli

Do každé litrové sklenice pak ještě budete vkládat:

  • 2 až 3 stroužky česneku
  • bobkový list,
  • 2 až 3 kuličky pepře
  • 5 až 6 kuliček černého pepře. Množství výše uvedeného masa vám vystačí na šest litrových sklenic.

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Nejprve je nutné si připravit solný nálev. Ve velkém hrnci rozpusťte ve vodě sůl a dejte na desku vařit. Potom se pusťte do přípravy slaniny. Tu si omyjte, osušte, nakrájejte na větší kousky a namačkáme postupně do všech šesti sklenic.
  2. Nádoby na nakládání by měly být skutečně dobře vymyty a suché, nejlépe sterilizované, aby se maso předčasně nekazilo. Následně k masu do sklenic přidejte stroužky česneku, bobkové listy, nové koření, pepř, přidat můžete i oblíbené bylinky, jako je třeba kopr a na závěr vše zalijte připraveným solný roztokem až po vrch. Sklenice dobře zavíčkujte.
  3. Připravené masové pochoutky vložte ve sklenicích do hlubokého a velkého hrnce, který je vhodný pro zavařování. Do něj pak nalijte vodu, aby v ní byly ¾ nádoby s masem ponořené. Sterilizujte na mírném plameni asi dvě hodiny.
  4. Po uplynutí doby sklenice vyjměte, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Později nádoby se slaninou vložte ještě do chladničky, než se všechna sůl nesrazí. Nakonec uchovávejte na tmavém a chladném místě, jako je například sklep.

Máme hotovo.

Mňam!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: souspark.ru/pjatiminutka-idealnaja-zakuska-na-vse-sluchai-zhizni-salo-v-rassole



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *