Z obchodu už sladké pečivo vůbec nekupuji, tohle je mnohem lepší: Těchto šnečků si děti zamilovaly!

  • Příprava
    8 min.
  • Vaření
    26 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    2 264




Dnes jsme si pro vás připravili opravdu výborný recept, který si určitě zamilujete. Řeč je o sladkém pečivu, které si naše děti okamžitě zamilovaly.

S příchodem nového školního roku přišly i nové chutě a po první zkoušce receptu si děti ptají zase 🙂

Připravte si i vy tuto dobrotu pro sebe nebo pro své nejbližší a uvidíte, že nebudete litovat!

Na tuto smakotinu budeme potřebovat následující ingredience:
  • 150 ml vody nebo mléka
  • 21 g droždí
  • 2 vejce
  • 80 g cukru
  • špetka soli
  • vanilkový cukr
  • 60 g másla
  • 470 g hladké mouky

Na náplň budeme potřebovat:

  • lesní ovoce nebo jahody/ mohou být i mražené
  • 30 g škrobu
  • 100 g cukru
  • 40 ml vody
Na krém budeme potřebovat:
  • 150 g tvarohu nebo zakysané smetany
  • 40 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • vanilkový cukr
Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Nejprve si teplé mléko smíchejte s droždím, přidejte vanilkový cukr a dobře promíchejte. Přidejte vejce, sůl, cukr a měkké máslo a opět promíchejte.
  2. Po částech nasypte prosetou mouku a vypracujte hladké těsto. Je možné, že budete potřebovat více nebo méně mouky, zkrátka přidejte tolik, kolik bude potřeba. Hlavní je dobře těsto přepracovat, protože musí být opravdu hladké.
    Těsto přikryjte potravinářskou fólií a nechte asi 1 hodinu na teplém místě.
  3. Kousky ovoce si smíchejte s cukrem, dejte do hrnce a přiveďte k varu. Škrob smíchejte se studenou vodou a nalijte ho do bobulí. Promíchejte a poté asi minutu vařte. Nakonec nechte vychladnout.
  4. Na krém si smíchejte všechny potřebné ingredience a vyšlehejte do hladka. Stůl si posypte moukou, vyložte na něj těsto a vyválejte ho do obdélníkového tvaru.
  5. Na těsto nyní rozložte rozvar z ovoce a poté z těsta srolujte roládu a nakrájejte na stejně velké bochánky. Přeneste je na plech vyložený pečícím papírem, přikryjte a nechte asi 20 minut ještě kynout.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 20 minut.

Máme hotovo!

Mňam!

zdroj: souspark.ru

Vyzkoušejte také:

Staroslovenský džem podle mé babičky: Celá rodina bychom ho dokázali jíst i na kila!
Toto je manželův oblíbený koláček: Stačí jen smíchat všechny ingredience a hotovo



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *