Výborný, pudinkový pamlsek s meruňkami: Toto je dobrota, kterou si děti ptají už pravidelně každý víkend!
-
Příprava10 min.
-
Vaření26 min.
-
Porcí4
-
Zhlédnutí1 312
Dnes jsme si pro vás připravili recept na klasickou výbornou dobrotu.
Tento meruňkový pamlsek s pudinkem skutečně nemá chybu a přitom je na přípravu velmi jednoduchý!
Připravte si i vy tuto dobrotu a uvidíte, že nebudete litovat!
Mňam!
Budeme potřebovat následující ingredience:
- lístkové těsto – 0,5 kg nebo dva hotové pláty
- pudink s vanilkovou příchutí – 2 balíčky
- meruňkový kompot – 2 láhve
- plnotučné mléko – 1 l
- sušenky – 250 g
- moučkový cukr – 7 polévkových lžic + pro posypání dezertu
- máslo – k vymazání plechu
Takto budeme v receptu postupovat:
- Pokud jste koupili klasické mražené listové těsto, nechte je nejprve rozmrazit.
- Těsto rozdělte na poloviny a polovinu rozválejte. Potom vezměte pečící plech, vymažte ho máslem a rozložte na něj plát těsta, vyválený nebo již hotový. Na těsto pokladte sušenky a poté je pokapejte šťávou z meruňkového kompotu.
- Další vrstvu budou tvořit zavařené meruňky, které jste předtím nakrájeli na menší kousky.
- Ve 100 ml plnotučného mléka rozmíchejte oba sáčky s pudinkovým práškem. 900 ml mléka spolu s moučkovým cukrem přiveďte k varu, do směsi přidejte mléko s pudinkem a vařte na mírném plameni do zhoustnutí za stálého míchání. Pudink stáhněte, nechte částečně vychladnout a poté jej navrstvěte na meruňce.
- Krém překryjte druhou polovinou těsta nebo dalším již hotovým plátem.
- Troubu předehřejte na 170°C, vložte do ní plech a v závislosti na typu a výkonu trouby pečte dezert přibližně po dobu 35 minut.
Mňam!
Před koncem ještě posypte moučkovým cukrem.
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: ezatutioldal.blogspot.com/2018/04/gyumolcsos-kremes.html
Leave a Review