Výborná 10minutová salámková pomazánka
-
Příprava9 min.
-
Vaření21 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí1 621
Dnes jsme si pro vás připravili výborný, ale přitom velmi jednoduchý recept, který zvládnete za pár minut.
Odkdy jsem na něj natrefila, tak už klasické chlebíčky ani nepřipravuji, tohle je totiž mnohem lepší.
Mňam!
Návštěva si hned ptala postup 🙂
Budeme potřebovat následující ingredience
- 8 plátků menšího bílého chleba, nebo bílou bagetu
- 1 zralá rajče
- 1 čerstvá paprika (lze ji nahradit i okurkou)
- 80 až 100 gramů šunky, salámu, klobásy nebo vařeného masa
- čerstvé bylinky podle chuti (ideální pažitku, petržel, jarní cibulku)
- 80 až 100 tvrdého sýra
- 2 lžíce majonézy
- trochu soli
Takto budeme v receptu postupovat:
- Nejprve začněte s přípravou šťavnaté pestré náplně, kterou budete nanášet na chlebové plátky. Ve větší míse si smíchejte najemno nakrájená rajčata, hubenou šunku a papriku. Potom přidejte i strouhaný tvrdý sýr, který jste si vybrali. Vhodný je například eidam nebo ementál. Do směsi můžete vložit i nadrobno nasekané oblíbené bylinky a na závěr dochuťte solí a pokapejte majonézou.
- Všechny ingredience důkladně promíchejte pomocí vařečky nebo lžíce.
- Když budete mít náplň připravenou, pusťte se do krájení bílého chleba nebo bagety. Vytvořte asi centimetr hrubé plátky a vyskládejte je na plech vystlaný pečícím papírem.
- Na každý plátek chleba naneste dostatečné množství náplně
- Dejte zapéct do trouby na 8 až 10 minut při 180 stupních Celsia. Podávejte ještě teplé.
TIP: Chcete-li více sýrové, tak těsně před dopečením ještě posypte nastrouhaným sýrem.
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: retete-usoare.eu/tartine-fierbinti-prepararea-lor-dureaza-aproximativ-10-minut