Velmi oblíbené krémovo-čokoládové kostky „LA FERE“ s jemným mascarponem: Vždy zmizí z talíře okamžitě!
-
Příprava7 min.
-
Vaření20 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí1 490
Připravte si s námi luxusní dezert plný fantastické chuti mascarpone a čokolády. V následujících řádcích si představíme úžasný dezert.
Je velmi lahodný a jistě se vyšplhá na žebříčku oblíbenosti Vašich chuťových buněk velmi vysoko.
Tento dezert se hodí pro každou příležitost.
Pokud máte v plánu vyrazit dech své rodině, přátelům a blízkým, nemůžete s touto volbou šlápnout vedle.
Minimum těsta, maximum lehkého krému.
Připravte si jej ještě dnes a nebudete určitě litovat.
Budeme potřebovat následující ingredience:
TĚSTO
- 4 vejce
- 200 g kr. cukru
- 100 ml oleje
- 300 g hl. mouky
- 100 g nahrubo nastrouhaných ořechů
- 50 g kakaového prášku
- špetka soli
- 150 ml mléka
- 1 bal. prášku do pečiva
NA KAKAOVÝ KRÉM
- 300 g hořké čokolády
- 300 ml smetany ke šlehání
NA SVĚTLÝ KRÉM
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 g bílé čokolády
- 200 g mascarpone
POLEVA
- 100 g mléčné čokolády
- 100 ml smetany ke šlehání
Takto budeme v receptu postupovat:
- Vyšleháme vajíčka s cukrem, přidáme mléko a olej, dobře promícháme. Přidáme mouku, kakao, ořechy, prášek do pečiva a sůl. Těsto dobře utřeme a navrstvíme na plech 20x25cm vystlaný pečícím papírem.
- Pečeme při 180 stupních asi 30 minut. Po upečení necháme těsto úplně vychladnout.
- Připravíme si čokoládový krém: na plameni zahřejeme smetanu a poté do ní nalámeme čokoládu. Když se rozpustí, odstavíme z plamene, necháme úplně vychladnout a dáme na 2 hodiny do chladničky. Následně ušleháme jako klasickou šlehačku.
- Bílý krém: uděláme totéž jako s tmavým krémem, bílou čokoládu rozpustit ve smetaně a nechat v chladničce vychladnout. Vyšleháme a smícháme s mascarpone.
- Na studené těsto navrstvíme tmavý krém, bílý krém a nakonec polevu z rozpuštěné čokolády a smetany.
Mňam.
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: bidista.com
Vyzkoušejte také:
Leave a Review