Velmi chutný dortík se skvělým kakaovým korpusem a lahodným krémem: BEZ vajec a famózní chutí!
-
Příprava7 min.
-
Vaření25 min.
-
Porcí2
-
Zhlédnutí1 617
Dnes jsme si pro Vás připravili lahodný recept na zákusek s kakaovým základem a výborným smetanovým krémem.
Chuť je opravdu výborná a my se už teď těšíme, kdy si ho připravíme znovu.
Snědl se téměř okamžitě!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
Na těsto budeme potřebovat:
- kefír – 300 g
- krupicový cukr – 180 g
- slunečnicový olej – 60 ml
- kakaový prášek – 25 g
- polohrubá mouka – 180 g
- jedlá soda – ½ lžičky
- sůl – 1 špetka
- vanilkový cukr – 1 balíček
Takto budeme v receptu postupovat:
- V míse si tedy kefír nebo bílý jogurt spolu s krupicovým i vanilkovým cukrem, jedlou sodou a solí.
- Následně přidejte i prosetou polohrubou mouku, kakaový prášek, slunečnicový olej a vytvořte homogenní směs bez hrudek. Ta by měla mít polotekutou konzistenci.
- Nyní si vezměte kulatou formu na koláč a vystelte ji pečícím papírem (lze i vymazat olejem a vysypat moukou). Do formy následně nalijte rovnoměrně kakaové těsto a dejte péct do předehřáté trouby na cca 20 minut při teplotě 180°C.
- V menší míse si vyšlehejte do pěny měkké máslo s moučkovým cukrem a postupně do směsi zakomponujte pomocí mixéru i vanilkový cukr, špetku soli a zakysanou smetanu.
- Upečený kakaový korpus tedy po vychladnutí potřete smetanovou náplní. Můžete tak učinit jen na povrchu, nebo lze piškot rozřezat v polovině a promazat také mezi pláty. Ke zdobení se pak bude hodit čerstvé ovoce, čokoládová poleva nebo nastrouhaná čokoláda. Před podáváním nechte dort v chladničce několik hodin ztuhnout.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: retete-usoare.info/fara-oua-economic-si-gustos-dort-de-ciocolata-in-treizeci-de-minute
Leave a Review