Velmi chutná žebírka na pivu od strýce hospodského: Odkdy jsme natrefili na tento jeho recept, jinak je už ani nepřipravujeme!

  • Příprava
    9 min.
  • Vaření
    20 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    1 426




Dnes jsme si pro Vás připravili perfektní recept na skutečně lahodná žebírka, která chutná na jedničku.

Připravte si je i vy podle tohoto receptu a uvidíte, že nebudete litovat!

Celá rodina si je zamilovala!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

  • 1 kg vepřových žeber,
  • 1 sklenice piva,
  • 1 lžíce hořčice,
  • 1 ks cibule,
  • sůl a pepř podle chuti,
  • 1 lžička oleje (může být olivový nebo rostlinný).

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Naložíme si je v marinádě vcelku. Po upečení se budou samy rozpadat. V misce smíchejte pivo, hořčici a olej. Žebírka omyjeme a osolíme a opepříme podle chuti. Cibuli nakrájíme nahrubo a všechny tři ingredience spolu pořádně promícháme. Dáme do chladničky alespoň na hodinu.
  2. Rozpalte si troubu na 200°C. Žebírka dáme is marinádou do hlubšího pekáče nebo plechu a celé je ještě omočíme řádně v marinádě. Potom pečte hodinu přikryté. Pomůže to zachovat šťavnatost žeber. Potom odklopte a pečte bez přikrytí doměkka. Výsledná žebírka mají nádhernou zlatohnědou barvu. Pokud nevíte, jestli už jsou hotové, zkuste zakroutit jednou z kostí – neměl by být příliš velký problém je pootočit.

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: youtube / cookingtime

Vyzkoušejte také:

Velmi chutné brambůrky na které se opravdu nechytá žádná jiná příloha: Česnekové brambory pečené v troubě!
Zavařované okurky s třešňovými listy: Tradiční babiččin báječný recept na ty nejchutnější okurky v celé vesnici!


    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *