Velikonoční slaninková rolka s bramborami

  • Příprava
    6 min.
  • Vaření
    23 min.
  • Porcí
    2
  • Zhlédnutí
    1 566




Dnes jsme si pro Vás připravili opravdu výborný recept na chutnou roládu, která ze stolu zmizí vždy téměř okamžitě.

Dá se podávat i za studena i za tepla.

Když jsme ji naposledy připravili na posezení, všichni ptali recept!

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 650 gramů brambor
  • sůl podle chuti
  • 50 gramů másla
  • čerstvou petrželku
  • čerstvý kopr
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • mletý pepř podle chuti
  • 100 gramů černých oliv
  • 300 gramů uzené slaniny
  • 120 gramů žlutého sýra (plátky)

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Nejprve si oloupejte, omyjte a nakrájejte brambory. Ty pak vařte v mírně solené vodě do měkka.
  2. Když se uvaří, rozšťouchejte je spolu s máslem, jemně nasekanou petrželkou, koprem, parmazánem, kolečky černých oliv a také nezapomeňte podle libosti osolit a okořenit
  3. Vezměte formu na srnčí záda a vyskládejte do ní plátky slaniny. Na slaninu navrstvěte ochucenou bramborovou kaši, a nakonec ještě přidejte plátky žlutého sýra (čedar, eidam nebo ementál)
  4. Vše založte zbylými slaninovými plátky a dejte zapékat do trouby na 200°C po dobu 30 minut.
  5. Když se slaninová role upeče, vyjměte ji z trouby a nechte vychladnout. Potom pokrájejte na stejně široké plátky a podávejte.

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: bukvarche.com/2020/12/22/руло-от-бекон-пълнено-с-картофи-най-вк



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.