Toto je oblíbený japonský koláček „Castella“ jemný a chutná opravdu vždy fantasticky!

-
Příprava10 min.
-
Vaření26 min.
-
Porcí2
-
Zhlédnutí2 343
Dnes jsme si pro Vás připravili recept na oblíbený japonský koláček, který trhá ve světě rekordy.
Chutná opravdu báječně a sami uvidíte, že se do jeho jemné chuti zamilujete také.
Skutečná dobrota!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
- 100 gramů pšeničné mouky
- 100 gramů másla a stejné množství cukru
- 100 mililitrů mléka
- šest vajec
- vanilkový extrakt
Takto budeme v receptu postupovat:
- Oddělte bílky od žloutků a mouku prosejte. Potom v hrnci smíchejte mléko a máslo. Ingredience rozpusťte na mírném ohni a poté nalijte horkou směs do mouky. Všechny ingredience důkladně promíchejte.
- Potom do těsta přidávejte žloutky jeden po druhém. Nakonec přidejte tekutý vanilkový extrakt. Množství je v tomto případě zcela na vás. Z bílků pak ušlehejte sníh, přidejte cukr a poté lehce vmíchejte do zbytku těsta.
- Bílky je třeba do těsta zašlehávat opravdu opatrně, ideálně proti směru hodinových ručiček. Potom připravte formu na pečení. Obalte ji potravinovou fólií zevnitř iz venku. Zabalte ji do pečicího papíru a zvenčí ji obalte alobalem .
- Nyní do formy nalijte těsto a vyrovnejte povrch. Takto připravenou formu dejte do většího pekáče. Ten naplňte horkou vodou a dejte do trouby.
- Koláč pečte ve vodní lázni v troubě při teplotě 150 stupňů. Pečte přibližně 65 až 70 minut. Po této době dezert z trouby vyjměte a je hotovo. Nechte vychladnout můžeme podávat, případně jej předtím ještě pocukřit moučkovým cukrem.
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: kitchentigress.blogspot.com/2013/11/castella-cake-video-recipe.html
Leave a Review