Toto je oblíbený japonský koláček „Castella“ jemný a chutná opravdu vždy fantasticky!

  • Příprava
    10 min.
  • Vaření
    26 min.
  • Porcí
    2
  • Zhlédnutí
    2 343




Dnes jsme si pro Vás připravili recept na oblíbený japonský koláček, který trhá ve světě rekordy.

Chutná opravdu báječně a sami uvidíte, že se do jeho jemné chuti zamilujete také.

Skutečná dobrota!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

  • 100 gramů pšeničné mouky
  • 100 gramů másla a stejné množství cukru
  • 100 mililitrů mléka
  • šest vajec
  • vanilkový extrakt

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Oddělte bílky od žloutků a mouku prosejte. Potom v hrnci smíchejte mléko a máslo. Ingredience rozpusťte na mírném ohni a poté nalijte horkou směs do mouky. Všechny ingredience důkladně promíchejte.
  2. Potom do těsta přidávejte žloutky jeden po druhém. Nakonec přidejte tekutý vanilkový extrakt. Množství je v tomto případě zcela na vás. Z bílků pak ušlehejte sníh, přidejte cukr a poté lehce vmíchejte do zbytku těsta.
  3. Bílky je třeba do těsta zašlehávat opravdu opatrně, ideálně proti směru hodinových ručiček. Potom připravte formu na pečení. Obalte ji potravinovou fólií zevnitř iz venku. Zabalte ji do pečicího papíru a zvenčí ji obalte alobalem .
  4. Nyní do formy nalijte těsto a vyrovnejte povrch. Takto připravenou formu dejte do většího pekáče. Ten naplňte horkou vodou a dejte do trouby.
  5. Koláč pečte ve vodní lázni v troubě při teplotě 150 stupňů. Pečte přibližně 65 až 70 minut. Po této době dezert z trouby vyjměte a je hotovo. Nechte vychladnout můžeme podávat, případně jej předtím ještě pocukřit moučkovým cukrem.

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: kitchentigress.blogspot.com/2013/11/castella-cake-video-recipe.html



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *