Toto je můj oblíbený recept na ty NEJJEMNĚJŠÍ VÁNOČNÍ PERNÍČKY: Hned po upečení jsou krásně měkoučké a dají se okamžitě jíst!

  • Příprava
    7 min.
  • Vaření
    13 min.
  • Porcí
    4
  • Zhlédnutí
    1 414




Dnes jsme si pro Vás připravili báječný recept na VÁNOČNÍ PERNÍČKY, které si zamilujete.

Připravujeme je pravidelně každý rok a neumíme si je doma vynachválit.

Připravte si je i vy a uvidíte, že si recept určitě uložíte.

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 650 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 50 g másla
  • 150 g tekutého medu
  • 6-7 lžíc mléka
  • 2 lžičky sody bikarbony
  • 2,5 lžičky perníkového pepře
  • 4 žloutky + 1 k potření

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Do mísy dáme mouku, prosetý cukr, sodu, a perníkový pepř. Vše promícháme, přidáme rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Pokud se stále drolí, přidejte ještě trošku mléka.
  2. Nemusí se dávat do chladničky odležet, můžeme hned vyválet na asi 0,5 cm silný plát a vykrajovat tvary.
  3. Perníčky dozdobíme kouskem vlašského ořechu.
  4. Pečeme na 170°C 11 minut, podle zkušenosti s troubou.
  5. Upečené perníčky okamžitě potřeme žloutkem rozmíchaným s 1 lžící vody.
  6. Na konci dozdobíme bílkovou polevou.

Máme hotovo.

Mňam!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: femina.hu/karacsony/hagyomanyos-mezeskalacs-recept

Vyzkoušejte také tyto recepty:

Recept na skvělý „Sacher dort“ od kámošky z cukrárny: Nemá chybu!
Kokosové Raffaello plátky s jemnou chutí, jsou ještě mnohem chutnější než ty z obchodu!



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *