Toto je můj oblíbený recept na ty NEJJEMNĚJŠÍ VÁNOČNÍ PERNÍČKY: Hned po upečení jsou krásně měkoučké a dají se okamžitě jíst!
-
Příprava7 min.
-
Vaření13 min.
-
Porcí4
-
Zhlédnutí1 414
Dnes jsme si pro Vás připravili báječný recept na VÁNOČNÍ PERNÍČKY, které si zamilujete.
Připravujeme je pravidelně každý rok a neumíme si je doma vynachválit.
Připravte si je i vy a uvidíte, že si recept určitě uložíte.
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 650 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 50 g másla
- 150 g tekutého medu
- 6-7 lžíc mléka
- 2 lžičky sody bikarbony
- 2,5 lžičky perníkového pepře
- 4 žloutky + 1 k potření
Takto budeme v receptu postupovat:
- Do mísy dáme mouku, prosetý cukr, sodu, a perníkový pepř. Vše promícháme, přidáme rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Pokud se stále drolí, přidejte ještě trošku mléka.
- Nemusí se dávat do chladničky odležet, můžeme hned vyválet na asi 0,5 cm silný plát a vykrajovat tvary.
- Perníčky dozdobíme kouskem vlašského ořechu.
- Pečeme na 170°C 11 minut, podle zkušenosti s troubou.
- Upečené perníčky okamžitě potřeme žloutkem rozmíchaným s 1 lžící vody.
- Na konci dozdobíme bílkovou polevou.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: femina.hu/karacsony/hagyomanyos-mezeskalacs-recept
Vyzkoušejte také tyto recepty:
Leave a Review