Toto je fantastická, babiččina, hrachová polévka podle lidového receptu!

  • Příprava
    7 min.
  • Vaření
    11 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    1 422




Dnes jsme si pro Vás připravili výborný tradiční recept, kterým nepohrdne asi žádný chlap.

Připravte si tuto babiččinu dobrotu a uvidíte, že si recept zamilujete.

Tak dobrou hrachovou polévku jste ještě nejedli! 🙂

Za pokus to stojí, co myslíte?

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 300 gramů vepřového masa
  • 250 g hrášku
  • 4-5 ks brambor
  • 1 ks cibule
  • Cibulové listy, bylinky
  • 3 lžíce rostlinného olej
  • bobkový list, sůl, pepř
  • žebra

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Pořádně omyjte maso. Osušte ho papírovými utěrkami a smažte jej na rostlinném oleji. Cibuli nakrájejte najemno, promíchejte s masem a smažte. Žebra nakrájejte na kousky, promíchejte a pečte dvě minuty.
  2. Usmažené maso pak dejte do hrnce, zalijte vodou a přidejte sůl. Nalijte kořeněnovou směs a vložte také bobkový list. Přidejte dobře umytý hrášek, vařte asi 40 minut a nezapomeňte sbírat pěnu.
  3. Vařte, dokud nebude hrášek měkký.
  4. Potom odstraňte žebra a přidejte brambory nakrájené na kostičky do polévky.
  5. Počkejte, až se uvaří brambory a mezitím oberte maso ze žeber. Přidejte je do polévky spolu s nasekanými bylinkami.
  6. Vařte ještě několik minut, poté odstavte ze sporáku a hrachovou polévku podávejte.

TIP: My dáváme rádi místo žeber anglickou slaninu, nebo uzené masíčko

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: zinoti.lt/receptai/sriubos/neitiketinai-skani-ir-kvapni-zirniu-sriuba



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *