Toto je 20+ mých oblíbených VÁNOČNÍCH KRÉMŮ DO ZÁKUSKŮ: S jednoduchou přípravou, další recepty už nepotřebujete, stačí si vybrat!

-
Příprava6 min.
-
Vaření23 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí2 563
Vynikající sladké dezerty, koláče a dorty nejsou tvořeny jen správně připraveným těstem.
Velkou roli hraje také krém či poleva. Právě tyto složky dodávají těmto sladkostem jejich jemnou a sladkou chuť.
Krémů a polév můžete připravit celou řadu, a to v obvyklých i méně obvyklých příchutích.
Vyzkoušejte při Vašem příštím pečení některé z těchto vynikajících a jednoduchých receptů a najděte si svůj oblíbený.
základní poleva
Smíchejte dvě vejce a 200 g cukru s polovinou tabulky čokolády ve vodní lázni a touto polevou zdobte koláče a jiné zákusky.
čokoládová poleva
Smíchejte 50 g čokolády s 50 g cukru a půl sklenicí vody a povařte, dokud není směs tlustá a lepkavá, poté přidejte 50 g horké čokolády a odstavte z tepla. Nakonec vmíchejte máslo a můžete polevu použít.
kokosový krém
Smíchejte 150 g strouhaného kokosu se 2 polévkovými lžícemi mléka a 150 g cukru, povařte a poté ochlaďte, nakonec vmíchejte 150 g másla.
mandlový krém
Smíchejte 150 g mletých mandlí se 2 polévkovými lžícemi mléka a 150 g cukru a lžičkou kakaa, povařte a poté ochlaďte, nakonec vmíchejte 150 g másla.
kaštanový krém
Smíchejte 100 g mletých kaštanů se 2 polévkovými lžícemi mléka a 150 g cukru, povařte a poté ochlaďte, nakonec vmíchejte 150 g másla.
Smetanový krém s jahodami
Smíchejte 1 lžíci krájených jahod se 150 g cukru a 200 g smetany ke šlehání. Vyšlehejte krémovou konzistenci.
jahodový krém
Smíchejte 1 lžíci krájených jahod se 150 g vanilkového cukru a 150 g másla. Vyšlehejte krémovou konzistenci.
Mocha krém
Smíchejte 150 g másla se 150 g smetany s cukrem, přidejte 3 lžíce kakaa, a nakonec silnou černou kávu. Vyšlehejte do pěny.
pomerančový krém
Smíchejte dvě polévková lžíce pomerančového a 50 g pomerančové kůry se 100 g cukru.
Můžete přidat 200 ml smetany ke šlehání. Vyšlehejte krémovou konzistenci.
pomerančová poleva
Smíchejte 100 g pomerančové kůry se šťávou ze 2 pomerančů, nalijte na dort či koláč a nechte ztuhnout v chladničce.
vanilkový krém
Smíchejte 3 lžíce vanilkového cukru, 2 lžíce mouky a 200 ml mléka. Zahřejte a poté vmíchejte vejce a vařte až do husté konzistence. Můžete přidat i vanilkovou esenci, nebo sušené rozinky.
citrónový krém
Smíchejte 150 g cukru se šťávou ze 2 citronů a poté se 100 ml smetany a vyšlehejte do krémové konzistence.
karamelový krém
Smíchejte 200 g cukru a vodu a vařte, dokud se cukr nerozpustí. Po vychladnutí vmíchejte 150 g másla a vyšlehejte krémovou konzistenci.
ořechový krém
Smíchejte mleté ořechy se 3 lžícemi cukru a vmíchejte 200 ml bílého vína.
Povařte, dokud směs nezačne houstnout a poté vmíchejte 3 vejce a povařte do hustého krému.
Vařený čokoládový krém
Smíchejte 3 vejce a 120 g cukru, povařte a přidejte 2 lžíce mléka.
Nakonec vmíchejte 50 g hořké čokolády a po ochlazení 150 g másla. Vyšlehejte krémovou konzistenci.
Mandlový krém s kávou
Smíchejte 150 g másla se 100 ml smetany s cukrem, poté přidejte 100 g loupaných a drcených mandlí a 2 lžíce silné černé kávy.
Vyšlehejte do krémové konzistence.
Čokoládový krém s mandlemi
Smíchejte 5 vajec a 200 g cukru, 100 g strouhané čokolády a smetanu.
Vařte, dokud nezačne konzistence houstnout a vmíchejte 50 g mletých mandlí.
Po ochlazení vmíchejte 150 g másla a vyšlehejte krém.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Teď už si jen stačí vybrat:-)
Nezapomeňte dát LIKE na Naši Facebook stránku pro nové recepty pro každý den.
zdroj: ketkes.com
Vyzkoušejte také tyto recepty:
Leave a Review