Toto je 20+ mých oblíbených VÁNOČNÍCH KRÉMŮ DO ZÁKUSKŮ: S jednoduchou přípravou, další recepty už nepotřebujete, stačí si vybrat!

  • Příprava
    6 min.
  • Vaření
    23 min.
  • Porcí
    3
  • Zhlédnutí
    2 563




Vynikající sladké dezerty, koláče a dorty nejsou tvořeny jen správně připraveným těstem.

Velkou roli hraje také krém či poleva. Právě tyto složky dodávají těmto sladkostem jejich jemnou a sladkou chuť.

Krémů a polév můžete připravit celou řadu, a to v obvyklých i méně obvyklých příchutích.

Vyzkoušejte při Vašem příštím pečení některé z těchto vynikajících a jednoduchých receptů a najděte si svůj oblíbený.

základní poleva

Smíchejte dvě vejce a 200 g cukru s polovinou tabulky čokolády ve vodní lázni a touto polevou zdobte koláče a jiné zákusky.

čokoládová poleva

Smíchejte 50 g čokolády s 50 g cukru a půl sklenicí vody a povařte, dokud není směs tlustá a lepkavá, poté přidejte 50 g horké čokolády a odstavte z tepla. Nakonec vmíchejte máslo a můžete polevu použít.

kokosový krém

Smíchejte 150 g strouhaného kokosu se 2 polévkovými lžícemi mléka a 150 g cukru, povařte a poté ochlaďte, nakonec vmíchejte 150 g másla.

mandlový krém

Smíchejte 150 g mletých mandlí se 2 polévkovými lžícemi mléka a 150 g cukru a lžičkou kakaa, povařte a poté ochlaďte, nakonec vmíchejte 150 g másla.

kaštanový krém

Smíchejte 100 g mletých kaštanů se 2 polévkovými lžícemi mléka a 150 g cukru, povařte a poté ochlaďte, nakonec vmíchejte 150 g másla.

Smetanový krém s jahodami

Smíchejte 1 lžíci krájených jahod se 150 g cukru a 200 g smetany ke šlehání. Vyšlehejte krémovou konzistenci.

jahodový krém

Smíchejte 1 lžíci krájených jahod se 150 g vanilkového cukru a 150 g másla. Vyšlehejte krémovou konzistenci.

Mocha krém

Smíchejte 150 g másla se 150 g smetany s cukrem, přidejte 3 lžíce kakaa, a nakonec silnou černou kávu. Vyšlehejte do pěny.

pomerančový krém

Smíchejte dvě polévková lžíce pomerančového a 50 g pomerančové kůry se 100 g cukru.

Můžete přidat 200 ml smetany ke šlehání. Vyšlehejte krémovou konzistenci.

pomerančová poleva

Smíchejte 100 g pomerančové kůry se šťávou ze 2 pomerančů, nalijte na dort či koláč a nechte ztuhnout v chladničce.

vanilkový krém

Smíchejte 3 lžíce vanilkového cukru, 2 lžíce mouky a 200 ml mléka. Zahřejte a poté vmíchejte vejce a vařte až do husté konzistence. Můžete přidat i vanilkovou esenci, nebo sušené rozinky.

citrónový krém

Smíchejte 150 g cukru se šťávou ze 2 citronů a poté se 100 ml smetany a vyšlehejte do krémové konzistence.

karamelový krém

Smíchejte 200 g cukru a vodu a vařte, dokud se cukr nerozpustí. Po vychladnutí vmíchejte 150 g másla a vyšlehejte krémovou konzistenci.

ořechový krém

Smíchejte mleté ​​ořechy se 3 lžícemi cukru a vmíchejte 200 ml bílého vína.

Povařte, dokud směs nezačne houstnout a poté vmíchejte 3 vejce a povařte do hustého krému.

Vařený čokoládový krém

Smíchejte 3 vejce a 120 g cukru, povařte a přidejte 2 lžíce mléka.

Nakonec vmíchejte 50 g hořké čokolády a po ochlazení 150 g másla. Vyšlehejte krémovou konzistenci.

Mandlový krém s kávou

Smíchejte 150 g másla se 100 ml smetany s cukrem, poté přidejte 100 g loupaných a drcených mandlí a 2 lžíce silné černé kávy.

Vyšlehejte do krémové konzistence.

Čokoládový krém s mandlemi

Smíchejte 5 vajec a 200 g cukru, 100 g strouhané čokolády a smetanu.

Vařte, dokud nezačne konzistence houstnout a vmíchejte 50 g mletých mandlí.

Po ochlazení vmíchejte 150 g másla a vyšlehejte krém.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Teď už si jen stačí vybrat:-)

Nezapomeňte dát LIKE na Naši Facebook stránku pro nové recepty pro každý den.

zdroj: ketkes.com

Vyzkoušejte také tyto recepty:

Toto jsou ty nejchutnější kuřecí řízky z trouby: Všichni si náramně pochvalovali!

Toto je náš oblíbený pamlsek „PAŘÍŽSKÝ ŽURNÁL“: Je cukrářským skvostem: Chutná na jedničku!



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *