Tato fantastická vajíčková pomazánka nám chutná ze všech úplně že nejvíc: Jinak ji už ani nepřipravuji!
-
Příprava7 min.
-
Vaření22 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 372
Slovenská kuchyně má mnoho svých charakteristických rysů a pokrmů.
Jedním z nich jsou právě pomazánky všech možných druhů a chutí.
Jistě se Vám nějaká vybaví.
Velmi typickou je pomazánka vajíčková.
Pokud se těmto pomazánkám v obchodě vyhýbáte, protože máte strach z konzervantů, nebo přílišné tučnosti, není nic snazšího než si připravit domácí vajíčkovou pomazánku.
Zkuste například tento recept!
Tyto ingredience budeme potřebovat:
- 6 vařených vajec
- polovina cibule
- 3 lžíce majonézy
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžička sladké hořčice
- mletý kmín
- sůl, pepř
Takto budeme postupovat:
Oddělte žloutky a bílky nakrájejte na větší kousky. Žloutky rozdrťte vidličkou a smíchejte je s majonézou, zakysanou smetanou, hořčicí a pepřem. Potom vmíchejte bílky a nakrájenou cibuli.
Před podáváním nechte odpočívat minimálně 2 hodiny v chladničce.
Máme hotovo!
Přejeme vám dobrou chuť.
Co říkáte na tento receptík? Vyzkoušíte?
Určitě se vyplatí vyzkoušet:-)
Nezapomeňte dát LIKE na naši Facebook stránku pro nové recepty pro každý den.
zdroj: ketkes.com
Leave a Review