Takto si jednoduše vždy připravíme ty nejvláčnější domácí housky z zakysané smetany
-
Příprava9 min.
-
Vaření30 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí1 359
Jednou ze stálic školních kuchyní jsou bezpochyby buchtičky s krémem. Někteří na ně vzpomínají s láskou, ostatní jsou rádi, že je už nikdy nebudou muset jíst.
Ale co takhle si připravit jejich lepší domácí variantu?
Jako dobrý základ Vám mohou posloužit tyto housky z zakysané smetany, které jsou velmi jednoduché na přípravu a můžete je mlsat jen tak ke kávě, nebo si je vychutnat právě přelité jemným krémem.
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 30 g kvasnic
- 300 g zakysané smetany
- 600 g mouky/ hladká
- 250 g másla
- 2 lžičky soli
- 1 vejce + 1 vejce na pomazání
Takto budeme v receptu postupovat:
- Mouku smíchejte s 200 g másla a promíchejte se zakysanou smetanou, solí a kvasnicemi. Těsto dobře propracujte a poté jej vyválejte. Polijte těsto zbytkem roztaveného másla a zabalte.
- Potom vyválejte a opakujte ještě třikrát. Potom nechte těsto odpočívat 20 minut a vykrájejte jednotlivé housky. Ty pečte na plechu s pečícím papírem 30 minut při 200 stupních.
- Můžete doplnit krémem a podávat.
Máme hotovo!
Mňam!
Přejeme Vám dobrou chuť!
zdroj: nyugdijasok.hu
Leave a Review