Tady je mých 5+oblíbených VÁNOČNÍCH likérů: Stačí si jen vybrat as chutí mlsat!

  • Příprava
    5 min.
  • Vaření
    12 min.
  • Porcí
    2
  • Zhlédnutí
    2 069




Dnes jsme si pro Vás připravili 5 různých receptů na chutné vánoční likéři, které si jistě zamilujete.

Chutná opravdu báječně a taková dobrá sklenička ke stromku prostě patří.

Vyberte si ten svůj a potěšte se tímto dospěláckým pamlskem!

VÁNOČNÍ čokoládový likér:

Připravujeme ho pravidelně každý rok a nikdy ho není dost.

Svou chutí si získal celou naši rodinu. Kromě dětí, samozřejmě 🙂

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

  • 200ml smetany ke šlehání
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 1 vanilková tobolka
  • 1 salko
  • 200 g hořké čokolády na vaření
  • 400 ml rumu

Takto budeme v receptu postupovat:

1. Do hrnce vylijeme smetanu ke šlehání a plnotučné mléko.
2. Vanilkovou tobolku podélně rozkrojíme a vyškrábeme z ní kaviár. Kaviár spolu s tobolkou dáme do smetany. Přivedeme to téměř k varu – když se po okraji smetany začnou tvořit bublinky, odstavíme to a necháme cca 30 minut louhovat – aby se z tobolky uvolnila vůně a chuť vanilky. Občas promícháme, aby se nám na smetaně nevytvořila kůže.
3. Po půl hodině ze smetany vanilkovou tobolku vyjmeme.
4. Vložíme tam na kostičky nalámanou čokoládu a přivedeme to k varu.

Mícháme, aby se čokoláda dobře rozpustila. Když je čokoláda rozpuštěná, odstavíme to a za občasného míchání necháme trochu vychladnout.
5. Do vlažné čokoládovo-smetanové směsi vylijeme salko a dobře to promícháme.
6. Na konec přilijeme rum. Množství rumu závisí na tom, jak silné to chceme mít.

Na zdraví!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: takprosto.cc

VÁNOČNÍ VAJEČNÝ LIKÉR:

Podle tohoto receptu Nám chutná nejvíc!

Připravte si i vy tuto dobrotu a zpříjemněte si i vy tyto kouzelné chvíle.

Mňam!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

  • 500 ml vodka
  • 6 PL moučkový cukr
  • 6 žloutků
  • 1 plechovku Salka

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Všechny žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem mixérem do pěny, dokud se nám nezdvojnásobí objem.
  2. Následně přidáme salko a znovu mixujeme.
  3. Nakonec přilijeme alkohol a lehce promícháme.
  4. Přelijeme do láhve nebo do vhodné nádoby.

Máme hotovo.

Na zdraví!

Vánoční KARAMELOVO-KÁVOVÝ likér:

Chutná opravdu na jedničku a my se už teď na něj velmi těšíme.

Připravte si i vy tuto dobrotu pro dospělé.

Chutná senzačně!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

  • 7 dcl. rum nebo um
  • 2 slazená kondenzovaná mléka-karamelizované
  • 2 šlehačkové smetany
  • nesce

Takto budeme v receptu postupovat:

  • Mléko necháme zkaramelizovat dvě až tři hodiny
  • Šlehačkovou smetanu necháme vařit, přidáme rum.
  • Nescu si rozpustíte v troše vroucí vody.
  • Mixérům to všechno smícháme,
  • Nalijeme do lahví, necháme vychladit.

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: takprosto.cc

KARAMELOVÝ VÁNOČNÍ LIKÉR:

Chutná opravdu lahodně a vždy si ho všichni pochvalují.

Připravte si i vy na tyto svátky tuto dobrotku pro dospělé a potěšte sebe i ostatní.

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

  • 1 salko
  • 4-5 vanilkové cukry
  • ½ litru rumu
  • 3 žloutky

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Salko vaříme 2-2,5 hodiny. Potom ho necháme vychladnout.
  2. Nad párou vyšleháme dotuha 3 žloutky se 4-5 vanilkovými cukry. Vyšleháme ho dohladka. Cca 30 minut na pomalých obrátkách.
  3. Do mísy vložíme uvařené salko- výborná karamelová dobrota!
  4. Do karamelu přidejte vyšlehané žloutky s cukrem. Vymícháme dohladka mixérem.
  5. Přidáme rum.
  6. Necháme vychladnout a přelijeme do nádoby.

Máme hotovo.

Mňam!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: 1000.menu/cooking/6065-molochnji-likyor

Vyzkoušejte také tyto recepty:

Z obchodu už vlastně sladké pečivo nekupuji, tohle je mnohem lepší: Těchto šnečků si děti zamilovaly!

Toto je JEDNODUCHÝ makový závin jako od naší zlaté babičky! Famózní vláčný a křehká chuť!



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *