Sváteční řízky v hořčicové marinádě
-
Příprava5 min.
-
Vaření20 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 272
Existuje nepřeberné množství marinád. Každý máme vychytanou tu svoji nejoblíbenější.
Někdy se však stane, že ať marinujeme, jak marinujeme, nakonec je všechna šťavnatost a křehkost masa pryč.
Dnes si ukážeme marinádu z hořčice.
Hořčice zajistí nejen netradiční a báječnou chuť, ale také garantuje maximální šťavnatost masa.
Celá Vaše rodina si bude oblizovat prsty ještě dlouho po obědě.
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 2 velká kuřecí prsa
- Vrchovatá lžíce hořčice
- 4 polévkové lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- 4 polévkové lžíce mléka
- 5 polévkových lžic strouhanky
- Sůl
- Paprika
- Olej na smažení
Takto budeme v receptu postupovat:
- Maso rozdělte na plátky a naklepeme.
- Jednu stranu masa (nebo obě, záleží na vaší chuti) potřete hořčicí.
- Druhou stranu osolte a opepřete. Rozšlehejte vejce společně s mlékem.
- Nyní maso obalte. Nejprve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
- Na pánvi rozehřejte olej a v něm maso z obou stran usmažte.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: humormagazin.com
Vyzkoušejte také tyto recepty: