Sváteční řízky v hořčicové marinádě

  • Příprava
    5 min.
  • Vaření
    20 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    1 272




Existuje nepřeberné množství marinád. Každý máme vychytanou tu svoji nejoblíbenější.

Někdy se však stane, že ať marinujeme, jak marinujeme, nakonec je všechna šťavnatost a křehkost masa pryč.

Dnes si ukážeme marinádu z hořčice.

Hořčice zajistí nejen netradiční a báječnou chuť, ale také garantuje maximální šťavnatost masa.

Celá Vaše rodina si bude oblizovat prsty ještě dlouho po obědě.

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 2 velká kuřecí prsa
  • Vrchovatá lžíce hořčice
  • 4 polévkové lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
  • 4 polévkové lžíce mléka
  • 5 polévkových lžic strouhanky
  • Sůl
  • Paprika
  • Olej na smažení

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Maso rozdělte na plátky a naklepeme.
  2. Jednu stranu masa (nebo obě, záleží na vaší chuti) potřete hořčicí.
  3. Druhou stranu osolte a opepřete. Rozšlehejte vejce společně s mlékem.
  4. Nyní maso obalte. Nejprve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
  5. Na pánvi rozehřejte olej a v něm maso z obou stran usmažte.

Máme hotovo.

Mňam!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: humormagazin.com

Vyzkoušejte také tyto recepty:

Naše oblíbená, babiččina, hrachová polévka podle tradičního receptu: Skutečně famózní chuť!

Oblíbený, nepečený KINDER zákusek s nadýchaným mascarpone a lahodnou čokoládou!



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.