Slaná roláda ideální pro pohoštění

  • Příprava
    8 min.
  • Vaření
    19 min.
  • Porcí
    2
  • Zhlédnutí
    1 417




Hledáte inspiraci, co připravit na večeři, nebo jako zajímavé pohoštění pro návštěvu?

Můžete překvapit vynikající zeleninovou roládu s vejcem.

Zelenina je skvělá, zdravá a jistě potěší všechny strávníky.

Tato roláda je tedy nejen zdravá, ale také úžasně jemná a chutě k sobě dokonale ladí.

Jedná se o nízkokalorický pokrm, takže si pochutnají i ti, kteří si hlídají váhu.

Tento recept je jednoduše úžasně všestranný.

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 3 vejce
  • 2 mrkve
  • 3 brambory (střední velikosti)
  • 1 svazek kopru
  • 200 g konzervovaného hrachu
  • 20 g želatiny
  • 1 polévková lžíce citrónové šťávy
  • 3-4 polévkové lžíce tučné zakysané smetany
  • 6-7 polévkových lžic. majonézy
  • 1 polévková lžíce. hořčice
  • 1 sklenice zeleninového vývaru
  • trochu černého mletého pepře
  • sůl

Takto budeme v receptu postupovat:

  • Umyjte zeleninu a oloupejte ji. Vařte brambory a mrkev ve slané vodě. Potom nakrájejte na malé kostičky a vložte do 1 šálku teplého vývaru. Jemně nakrájejte kopr a smíchejte jej s citrónovou šťávou, přidejte k zelenině. Želatinu smíchejte s majonézou, zakysanou smetanou, hořčicí, pepřem a solí. Všechny složky důkladně promíchejte dohromady, dokud nejsou spojeny.
  • Vejce uvařte natvrdo.
  • Natáhněte potravinovou fólii a na ni navrstvíme polovinu celé směsi. Do středu položte uvařená vejce a přidejte zbylou směs zeleniny a majonézy. Nakonec zabalte roládu a nechte ji v chladničce ztuhnout 2-3 hodiny.

Máme hotovo!

Mňam!

Před podáváním nakrájejte.

Přejeme Vám dobrou chuť!

zdroj: coolinarka.com

Vyzkoušejte také tyto recepty:

Nepřekonatelné PALACINKY: Podle tohoto skvělého receptu se vždy vydaří a chutnají na jedničku!
Toto je mých 14 oblíbených, tradičních, babiččiných receptů na přísady do polévky


    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.