Rohlíky už v obchodě nekupuji, tyto chutnají zdaleka lépe!

  • Příprava
    10 min.
  • Vaření
    12 min.
  • Porcí
    3
  • Zhlédnutí
    1 393




Chuť lahodného a křehkého domácího pečiva je prostě božská. Vypečené a křupavé rohlíky voní tak neodolatelně.

Každý z rodiny si je musí zákonitě zamilovat.

S kupovanými rohlíky se tyto domácí absolutně nedají porovnat

Recept, který Vám přinášíme, je naprosto jednoduchý a snadný. Nemusíte vůbec čekat na to, až těsto vykyne

Tyto ingredience budeme potřebovat:

– 350 g hladké mouky
– 250 ml mléka
– 25 g čerstvého droždí
– 25-30 g rozpuštěného másla
– 1 lžičku cukru
– 1 lžičku soli
– 1-2 lžíc mléka

Takto budeme postupovat:

  • Droždí si rozpustíme v teplém mléce a přidáme cukr.
  • Mouku smícháme se solí a rozpuštěným máslem.
  • Potom přidáme kvásek a vymícháme hladké těsto. Podle konzistence poznáte, zda je potřeba přisypává mouku.
  • Když je těsto vymíchané, rozdělíme ho na dva díly a posypeme moukou. Oba díly si rozválíme na 4 stejné části. Každou jednotlivou část pak rozválíme na tenký trojúhelník, který jednoduše zarolujeme do tvaru rohlíku.
  • Konce jemně zatočíme směrem dolů.
  • Plech si vysteleme pečícím papírem a rohlíky na něj vyskládáme. Před uložením do trouby můžeme povrch rohlíků potřít pro zvláčnění mlékem. Pečeme v předehřáté troubě na 200-210 stupňů.
  • Teď už stačí jen dojít pro ranní noviny a uvařit si k nim horký čaj.

Máme hotovo!

Mňam!

Přejeme Vám dobrou chuť!

Nezapomeňte dát LIKE na naši Facebook stránku pro ty nejlepší recepty pro každý den.

zdroj: ketkes.com

Vyzkoušejte také tyto recepty:

Prudce-návykový: Kokosový raffaello zákusek s čokoládou – Tento bychom uměli jíst i dokola!
NEJJEMNĚJŠÍ šlehačkové těsto na domácí štrúdl: Jinak ji už ani nedělám, takto připravená je moje nej!!


    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *