Povedený dvoubarevný zákusek „MAŠKOUTKO“
-
Příprava5 min.
-
Vaření16 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 350
Dnes jsme si pro Vás připravili recept na výborný pamlsek, kterému se nikdy neumíme dojíst.
Doporučujeme připravit rovnou dvojitou porci, protože chutná opravdu na jedničku!
Uvidíte, že si recept zamilujete!
Mňam!
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 4 vejce
- 1 hrnek mléka
- půl hrníčku vody
- 3 hrníčky polohrubé mouky
- hrnek cukru
- lžička kypřicího prášku
- čtyři lžíce změklého másla.
Na mléčný krém
- plechovku kondenzovaného mléka
- 6 lžic sušeného mléka
- 2 lžíce změklého másla
- půl kelímku smetany ke šlehání (asi 100 ml)
Čokoládový krém:
- 4 velké lžíce Nutelly
- 1 lžíce másla
- plechovka kondenzovaného mléka
- 2 lžíce kakaa
- 100 mililitrů smetany ke šlehání
Takto budeme v receptu postupovat:
- Mixérem rozšlehejte vaječné žloutky s cukrem a máslem. Potom přidejte do směsi mouku, mléko, kypřicí prášek, vodu a všechny suroviny důkladně promíchejte. Z vaječných bílků si následně zhotovte tuhý sníh, který zapracujte do žloutkového těsta. Hmota tak bude nadýchanější.
- K ruce si vezměte plech a vystelte ho pečícím papírem. Ideální s rozměry 22 x 30 centimetrů. Dejte těsto do trouby péct asi půl hodiny při 170 stupních, záleží ale na vašich zvyklostech. Až bude těsto hotové, vyjměte jej z trouby a nechte vychladnout.
- Vanilkový krém zhotovíte tak, že si kondenzované mléko, sušené mléko, máslo a smetanu zahřejete v kastrůlku a přehříváte na plotně, dokud hmota nezhoustne, poté odstavíte a necháte chladnout.
- Stejným způsobem připravíte i krém s Nutellou.
- Vychladlý korpus rozřežte na tři stejně široké pláty. Na ten spodní navrstvíte čokoládový krém, přiklopte druhým plátem, na který nanesete krém mléčný a vše završíte posledním plátem korpusu, na který nanesete samotnou Nutelu a posypete kokosem nebo ořechy a výsledek je na světě. Dezert nechte ztuhnout v chladničce.
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: receitasdamama.live/bylo-gelado-de-leite-ninho-com-nutella