Polomáčené BLESKOVÉ sušenky: Chutné VÁNOČNÍ pečivo!

  • Příprava
    10 min.
  • Vaření
    15 min.
  • Porcí
    4
  • Zhlédnutí
    1 723




Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na polomáčené sušenky, které připravíte jednoduše a bleskově.

Chutná opravdu famózně, takže se nemusíte bát, jedině tak toho, že jim doslova přepadnete 🙂

Připravte si já vy tuto dobrotu a uvidíte, že si je zamilujete.

Ke kávičce nebo čaji jsou doslova ideální.

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
  • hladká mouka – 390 g
  • cukr – 160 g
  • máslo – 120 g
  • olej – 75 g
  • prášek do pečiva – 10 g
  • vanilkový cukr – 5 g
  • vejce – 2 ks
  • mléčná čokoláda – 160 g

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Z chladničky vytáhnete máslo aby byly v pokojové teplotě. Mezitím můžete připravit zdobičku z PET láhve, kterou si připravíte následujícím způsobem. Odstraňte víčko plastové láhve a nakreslete si na jeho střed fixou šesticípou hvězdičku. Nejsnáze to uděláte tak, že si nakreslíte dva trojúhelníky přes sebe.
  2. Planžetovým nožem pak hvězdičku vyřízněte a následně hotové víčko našroubujete zpět na láhev.
  3. Můžete začít s přípravou těsta. Vezměte si změklé máslo, které rozkrájíte na menší kostičky a vložíte ho do hluboké mísy. Přidejte k němu sklenici cukru a cukrářskou stěrkou nebo vařečkou vše důkladně otřete, aby se cukr s máslem spojily. Jakmile budete mít hotovo a máslová směs bude mít tu správnou konzistenci, přidejte dvě celá vajíčka, třičtvrtě sklenice rostlinného oleje a míchejte, dokud vám nevznikne celistvé těsto.
  4. K těstě přidejte kypřicí prášek, vanilkový cukr a pořádně promíchejte. Nakonec přidáte hladkou mouku a zpracujte hladké nelepivé těsto, které po menších dávkách natlačíte do připravené PET láhve
  5. Vzhledem k tomu, že je utlačování do malého hrdla obtížnější, můžete klidně použít láhev, která má širší hrdlo, například ta od ledového čaje.
  6. Vezměte si pečící plech, který vyložíte papírem na pečení. Z připravené PET láhve budete vytlačovat na plech proužky těsta a po dvou až třech centimetrech je oddělte prstem nebo příborovým nožem. Předehřejte si troubu na 180 stupňů Celsia a pečte je po dobu 10 až 15 minut. Hotové sušenky nechte vychladnout a připravte si lehkou polevu
  7. Rozehřejete mléčnou čokoládu a namočte v ní polovinu každé sušenky. Klidně můžete čokoládový konec posypat kousky oblíbených oříšků nebo kokosovými pilinkami.

Video recept:

Máme hotovo!

Mňam!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: youtube/ Z Fatmovy kuchyněv



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *