Plněné kornouty s vanilkovým a čokoládovým pudinkem

  • Příprava
    8 min.
  • Vaření
    16 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    1 309


Receptů na vynikající dezerty není nikdy dost, a proto si můžete do sbírky zařadit ten, který vám právě přinášíme.

Jedná se o skvělou inspiraci pro každého, kdo rád peče nebo konzumuje sladké dezerty.

Zkuste si připravit tyto originální kornouty s krémem dvou chutí. Jistě si pochutnáte Vy i návštěva.

V horkých letních dnech můžete vyměnit krém za osvěžující kopeček zmrzliny nebo ovoce.

složení těsta

  • 300 g mouky/ hladká
  • 200 g másla
  • 100 g cukru
  • 1 žloutek
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • citrónová kůra z poloviny citronu
  • 1 čajová lžička prášku na pečení

složení krému

  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 2 balení čokoládového pudinku
  • 2 šálky vanilkového cukru
  • 350 g cukru
  • 1 litr vody nebo mléka
  • 9 vaječných bílků

Takto budeme postupovat:

  1. Nejprve smíchejte suché přísady a poté přidejte máslo, nakonec přidejte žloutek a dobře promíchejte. Těsto zabalte do fólie a nechte hodinu odpočívat v chladničce. Nakrájejte těsto na kusy, vyválejte je a nařežte je na dlouhé tenké pruhy.
  2. Každý proužek zatočte do tvaru kornoutu a pečte při střední teplotě přibližně 10 minut.
  3. Uvařte oba pudinky v mléce s cukrem podle návodu a poté do nich rovnoměrně rozdělte vanilkový cukr a vyšlehané bílky.
  4. Kornouty naplňte pudinkem a nechte ztuhnout v chladničce.

Mňam!

Máme hotovo!

zdroj: egyenesben.com



Ingredients

    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Mohlo by vám chutnat

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *