Plněné kornouty s vanilkovým a čokoládovým pudinkem
-
Příprava8 min.
-
Vaření16 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 309
Receptů na vynikající dezerty není nikdy dost, a proto si můžete do sbírky zařadit ten, který vám právě přinášíme.
Jedná se o skvělou inspiraci pro každého, kdo rád peče nebo konzumuje sladké dezerty.
Zkuste si připravit tyto originální kornouty s krémem dvou chutí. Jistě si pochutnáte Vy i návštěva.
V horkých letních dnech můžete vyměnit krém za osvěžující kopeček zmrzliny nebo ovoce.
složení těsta
- 300 g mouky/ hladká
- 200 g másla
- 100 g cukru
- 1 žloutek
- 1 balíček vanilkového cukru
- citrónová kůra z poloviny citronu
- 1 čajová lžička prášku na pečení
složení krému
- 2 balení vanilkového pudinku
- 2 balení čokoládového pudinku
- 2 šálky vanilkového cukru
- 350 g cukru
- 1 litr vody nebo mléka
- 9 vaječných bílků
Takto budeme postupovat:
- Nejprve smíchejte suché přísady a poté přidejte máslo, nakonec přidejte žloutek a dobře promíchejte. Těsto zabalte do fólie a nechte hodinu odpočívat v chladničce. Nakrájejte těsto na kusy, vyválejte je a nařežte je na dlouhé tenké pruhy.
- Každý proužek zatočte do tvaru kornoutu a pečte při střední teplotě přibližně 10 minut.
- Uvařte oba pudinky v mléce s cukrem podle návodu a poté do nich rovnoměrně rozdělte vanilkový cukr a vyšlehané bílky.
- Kornouty naplňte pudinkem a nechte ztuhnout v chladničce.
Mňam!
Máme hotovo!
zdroj: egyenesben.com
Leave a Review