Pečené masíčko připravené ve fantastické marinádě s křupavou slaninou, sýrem a klobásou: Doma si to neumíme vynachválit!
-
Příprava5 min.
-
Vaření30 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 718
Slováci jsou národ milující maso, ai přes šířící se trendy vegetariánství a veganství si ho mnoho z nás stále rádo dopřeje.
Pokud Vás již nudí klasické přípravy, jistě Vás potěší nějaká nová inspirace v podobě následujícího receptu.
Stačí vybrat pěkný kus masa a spojit jej s ostatními lahůdkami, jako je například slanina, sýr a klobáska.
Z této zapečené kombinace se nají celá rodina a jistě si všichni pochutnají díky vynikající domácí marinádě, ve které je maso připraveno.
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 1,5 kg masa bez kosti v celku
- 100 g nakrájené slaniny
- 1 kostka vývaru
- 200 g sýra
- 1 klobása
- 1 cibule
- 1 červená paprika
složení marinády
- olej
- směs maďarského pepře
- vegeta
- sůl
- mletý černý pepř
- paprika
Takto budeme v receptu postupovat:
Maso nakrojte každých 1,5 cm. Smíchejte všechny přísady marinády a maso do ní naložte. Zabalte jej do hliníkové fólie a nechte přes noc odpočívat v chladničce.
Další den do připravených zářezů vložte sýr a kusy slaniny, plátky klobásy a také zeleniny. Vložte maso do plechu a polijte ho vývarem připraveným z kostičky. Pečte cca 2 hodiny v troubě a jakmile maso zčervená, můžete jej podávat s vhodnou přílohou.
Máme hotovo!
Mňam!
Přejeme Vám dobrou chuť!
Nezapomeňte dát LIKE na naši Facebook stránku, chcete-li vidět nové recepty každý den.
zdroj: elmenyorszag.com
Leave a Review