Oblíbený albánský krémeš: Nejlepší krémový zákusek na světě! Celá rodina si ho hned zamilovala.
-
Příprava8 min.
-
Vaření14 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí1 398
Toužíte po opravdu famózní chuti? Vsaďte na albánský krém. Představte si jemné těsto, bílkový krém a šlehačku.
Jedinečná variace. Zkuste a nebudete litovat. Příprava není vůbec složitá nebo zdlouhavá.
Vše je rychle hotovo a kuchyně v okamžiku uklizená.
Nečeká Vás tak žádná hromada nádobí.
Dezert je v troubě a Vy si můžete užívat vůni, která se z uklizené kuchyně už valí.
Budeme potřebovat následující ingredience:
– 7 žloutků
– 200 g cukru krystal
– 12 lžic vody
– 200 g hladké mouky
– 1 bal. prášku do pečiva
– 2 lžíce kakaa
– 1 lžička sody bikarbony
Krém
– 7 bílků
– 4 lžíce cukru
– 2 bal. vanilkového pudinku
– 500 ml vody
Navrch
– 500 ml smetany ke šlehání
– 2 bal. ztužovače šlehačky
– 1 bal. vanilkového cukru
Takto budeme v receptu postupovat:
1)
Žloutky vyšleháme s 200 g cukru, přidáváme vodu a zbylé přísady. Plech si vyložíme pečícím papírem a na něj dáme těsto. Pečeme na 200 stupňů přibližně 15 minut.
2)
Těsto necháme vychladnout.
3)
Je čas na krém. Ve vodě si rozmícháme pudinkové prášky a cukr. Uvaříme si hustý pudink.
4)
Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a ten přidáme do ještě teplého pudinku.
5)
Nyní na těsto natřeme krém a na 5 minut ještě vložíme zpět do teplé trouby.
6)
Ze smetany, cukru a ztužovače si vyšleháme závěrečnou vrstvu.
7)
Tu samozřejmě navrstvíme až na vychladlý koláč.
Dezert ještě pro jistotu uložíme na chladné místo nebo do chladničky.
8)
Na ozdobu můžete před podáváním použít kakao.
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: nettetipps.de/schnelles-rezept-fuer-leckere-sahnetorte-p
Leave a Review