Oblíbený a odzkoušený čokoládový koláček
-
Příprava5 min.
-
Vaření10 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí1 399
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na chutný koláček, který jsme si okamžitě zamilovali.
Chutná opravdu výborné a my se už teď neumíme dočkat, až si ho připravíme znovu.
Připravte si i vy tento pamlsek a uvidíte, že nebudete litovat!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
Na korpus budeme potřebovat:
- korpus
- vejce – 4 ks
- krupicový cukr – 150 g
- mléko – 150 ml
- slunečnicový olej – 150 ml
- kakaový prášek na pečení – 3 lžíce
- kypřicí prášek na pečení – 1 balíček
- polohrubá mouka – ¼ kg
Čokoládový přeliv a zdobení
- plnotučné mléko – 300 ml
- kakaový prášek – 2 lžíce
- kukuřičný škrob – 1 lžíce
- krupicový cukr – 60 g
- slunečnicový olej – 50 ml
- čokoláda – 100 g
- drcené lískové ořechy – podle chuti
Takto budeme v receptu postupovat:
- Pomocí ručního mixéru vyšlehejte vajíčka do nadýchané pěny (cca asi 4 minuty). Potom přidávejte postupně krupicový cukr, slunečnicový olej, kakaový prášek, polohrubou mouku, kypřicí prášek do pečiva a nakonec vlijte i mléko.
- Vznikne vám tak polotekuté těsto bez hrudek. To vlijte na plech vystlaným pečícím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 20 až 25 minut při teplotě 180 ° C.
- Když bude korpus upečený, vyjměte jej opatrně z trouby a rozkrájejte ostrým nožem na stejně velké kostičky. Ty pak v plechu ještě propíchněte špejlí na několika místech. Pusťme se do přípravy čokoládového přelivu.
- V hrnci si zahřejeme mléko a rozpustíme v něm kakaový prášek, krupicový cukr, hořkou nebo mléčnou čokoládu, také přidejte kukuřičný škrob, olej a směs je hotová.
- Nakonec ji tedy vezměte a nalijte rovnoměrně na kakaovou piškot.
- Povrch zákusku dozdobte podle libosti podrcenými lískovými oříšky.
- Nakonec dáme do chladničku ztuhnout.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: Youtube/ PS BACKPARADIES