Náš oblíbený „KYJEVSKÝ KRÉMEŠ“ s chutnými oříšky

  • Příprava
    5 min.
  • Vaření
    17 min.
  • Porcí
    2
  • Zhlédnutí
    2 303




Dnes jsme si pro Vás připravili recept na báječný pamlsek, kterého není opravdu nikdy dost.

Chutná opravdu famózně a my se už teď neumíme dočkat, až si ho znovu připravíme.

Připravte si i vy tuto dobrotu a uvidíte, že si ho budete pochvalovat vy i celá rodina!

Mňam!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

Na těsto budeme potřebovat:

  • hladká mouka – 300 g
  • máslo – 180 g
  • cukr – 100 g
  • prášek do pečiva – 9 g
  • žloutky – 3 ks

Na krém budeme potřebovat:

  • mléko/plnotučné – 300 ml
  • máslo – 120 g
  • cukr – 100 g
  • škrob – 30 g
  • žloutek – 1 ks
  • vanilková esence – 1 lžička

Ještě si připravte:

  • vlašské ořechy – 150 g
  • cukr – 80 g
  • bílky – 4 ks

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Do kastrůlku nasypte škrob, moučkový cukr a přidejte jeden žloutek. Za stálého šlehání přilijte 100 ml mléka a postavte hrnec na kamna. Na středním ohni za stálého míchání směs zahřejte, a přitom přilijte zbylé mléko. Míchejte dohladka a jakmile směs přejde k varu, pokračujte v míchání další 2 až 3 minuty do zhoustnutí.
  2. Odstavte z plotny, přidejte vanilkovou esenci, promíchejte a povrch krému zakryjte potravinářskou fólií tak, aby ležela přímo na hladině (tak se nevytvoří škralupa). Vychlazený pudink odkryjte, přidejte k němu změklé máslo a vyšlehejte obojí dohladka.
  3. Na těsto smíchejte hladkou mouku s moučkovým cukrem a práškem do pečiva a přidejte k nim žloutky a změklé máslo. Uhněťte homogenní a měkké těsto, zabalte ho do igelitu a vložte na 15 minut do chladničky. Jádra vlašských ořechů nasekejte nahrubo. Z bílků vyšlehejte měkký sníh, do kterého zapracujte 80 gramů cukru. Vznikne nám být bílá, tuhá a lesklá pěna.
  4. Těsto rozdělte na 3 stejné díly, dva z nich vložte zpět do chladničky a třetí rozválejte na kusu pečicího papíru poprášeného moukou na obdélník o rozměrech 20 x 30 cm. Urovnejte okraje a přeneste těsto do plechu, rozetřete na něj třetinu bílkové pěny a posypte ji třetinou nasekaných ořechů.
  5. Těsto vložte do trouby vyhřáté na 175 °C a pečte 15 minut.
  6. Stejným způsobem postupujte i se zbývajícími dvěma díly těsta, bílkového sněhu a ořechů.
  7. Zákusek sestavte tak, že na podnos vyskládejte těsto střídavě přeložené vrstvou krému. Poslední vrstvu by měl tvořit plát těsta s ořechy na povrchu.
  8. Takto připravený zákusek vložte do chladničky na 4 až 5 hodin.

Video recept:

Máme hotovo.

Mňam!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: youtube/ Szilvi Szécsi



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.