Náš oblíbený krémový koláček
-
Příprava9 min.
-
Vaření19 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 355
Dnes jsme si pro Vás připravili recept na chutný a krémový koláček, který jsme si okamžitě zamilovali.
Připravte si i vy této dobroty a nebudete litovat!
Chutná opravdu výborně!
Nebudete litovat!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
Na těsto:
- 150 g cukru
- 250 g hladké mouky
- 4 ks vejce
- 200 ml oleje
- 12 g prášku do pečiva
- 200 ml mléka
- 1 čl. vanilkové esence
- špetku soli
Na krém budete potřebovat:
- 800 ml mléka
- 5 pl cukru
- 50 g bílé čokolády
- 5 pl kukuřičného škrobu
- 1 čl. vanilkové esence
- 20 g másla
Na nadýchanou směs budete potřebovat:
- 400 ml smetany
- 3 pl kondenzovaného mléka
- 50 g strouhaného kokosu
Takto budeme v receptu postupovat:
- Vezměte mísu a vyklepněte do ní čtyři vejce. Přidejte špetku soli a začněte je šlehat, dokud vám nevznikne trošku bělejší pěna. Během šlehání přidávejte po částech cukr. Poté, co vám směs dostatečně zesvětlí, přilijte olej a mléko a šlehejte dalších pár minut.
- Vezměte sito as jeho pomocí přidejte do těsta mouku a prášek do pečiva, čímž zabráníte tvorbě hrudek. Vezměte si stěrku, vše promíchat.
- Přidejte vanilkovou esenci a těsto máte hotové. Pokud vám přijde trochu tekuté, tak se toho vůbec nebojte, přesně tak má totiž vypadat.
- Plech vytřít máslem a vysypat moukou, nebo na něj dát pečící papír.
- Troubu předehřát na 180 stupňů a těsto vlijte do plechu. S pomocí stěrky jej ještě zarovnejte a dejte péct cca 30 minut. Pravidelně jej ale kontrolujte s pomocí špejle. Po vytažení si vezměte koncovku ze zdobícího sáčku a udělejte do těsta rovnoměrné díry.
- Zbytky, co vám zůstanou v koncovce odložte na později. Příprava krému. Vezměte si kastrol, vlijte do něj mléko a přidejte kukuřičný škrob, cukr a vanilkovou esenci. S pomocí metličky směs míchejte a dejte ji na sporák. Nechte ji tam, dokud nezíská konzistenci pudinku. Jakmile se tak stane, přisypte rozlámanou bílou čokoládu, kousek másla a míchejte dál, dokud se všechny ingredience nespojí dohromady.
- Následně ho nalijte na buchtu, kde krásně zaplní všechny díry. Rovnoměrně rozetřete a připravte si nadýchanou směs na konec. Do hlubší mísy nalijte šlehačku i kondenzované mléko a vyšlehejte do husté pěny.
- Následně přimíchejte strouhaný kokos a směs natřete na buchtu. Vezměte si na to stěrku a vše do jedné roviny. Zbytky těsta z děr rozdrťte, posypte na povrch koláče a ten následně vložte do chladničky na několik hodin vychladit.
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: youtube.com/ lecker mit Ann