Náš oblíbený krémový koláček

  • Příprava
    9 min.
  • Vaření
    19 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    1 355




Dnes jsme si pro Vás připravili recept na chutný a krémový koláček, který jsme si okamžitě zamilovali.

Připravte si i vy této dobroty a nebudete litovat!

Chutná opravdu výborně!

Nebudete litovat!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

Na těsto:

  • 150 g cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 4 ks vejce
  • 200 ml oleje
  • 12 g prášku do pečiva
  • 200 ml mléka
  • 1 čl. vanilkové esence
  • špetku soli

Na krém budete potřebovat:

  • 800 ml mléka
  • 5 pl cukru
  • 50 g bílé čokolády
  • 5 pl kukuřičného škrobu
  • 1 čl. vanilkové esence
  • 20 g másla

Na nadýchanou směs budete potřebovat:

  • 400 ml smetany
  • 3 pl kondenzovaného mléka
  • 50 g strouhaného kokosu

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Vezměte mísu a vyklepněte do ní čtyři vejce. Přidejte špetku soli a začněte je šlehat, dokud vám nevznikne trošku bělejší pěna. Během šlehání přidávejte po částech cukr. Poté, co vám směs dostatečně zesvětlí, přilijte olej a mléko a šlehejte dalších pár minut.
  2. Vezměte sito as jeho pomocí přidejte do těsta mouku a prášek do pečiva, čímž zabráníte tvorbě hrudek. Vezměte si stěrku, vše promíchat.
  3. Přidejte vanilkovou esenci a těsto máte hotové. Pokud vám přijde trochu tekuté, tak se toho vůbec nebojte, přesně tak má totiž vypadat.
  4. Plech vytřít máslem a vysypat moukou, nebo na něj dát pečící papír.
  5. Troubu předehřát na 180 stupňů a těsto vlijte do plechu. S pomocí stěrky jej ještě zarovnejte a dejte péct cca 30 minut. Pravidelně jej ale kontrolujte s pomocí špejle. Po vytažení si vezměte koncovku ze zdobícího sáčku a udělejte do těsta rovnoměrné díry.
  6. Zbytky, co vám zůstanou v koncovce odložte na později. Příprava krému. Vezměte si kastrol, vlijte do něj mléko a přidejte kukuřičný škrob, cukr a vanilkovou esenci. S pomocí metličky směs míchejte a dejte ji na sporák. Nechte ji tam, dokud nezíská konzistenci pudinku. Jakmile se tak stane, přisypte rozlámanou bílou čokoládu, kousek másla a míchejte dál, dokud se všechny ingredience nespojí dohromady.
  7. Následně ho nalijte na buchtu, kde krásně zaplní všechny díry. Rovnoměrně rozetřete a připravte si nadýchanou směs na konec. Do hlubší mísy nalijte šlehačku i kondenzované mléko a vyšlehejte do husté pěny.
  8. Následně přimíchejte strouhaný kokos a směs natřete na buchtu. Vezměte si na to stěrku a vše do jedné roviny. Zbytky těsta z děr rozdrťte, posypte na povrch koláče a ten následně vložte do chladničky na několik hodin vychladit.

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: youtube.com/ lecker mit Ann



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.