Na svátky jako stvořená: Lahodný pamlsek „NAPOLEON“, jsme si zamilovali!

  • Příprava
    7 min.
  • Vaření
    26 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    2 681




Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na chutný pamlsek, který jsme si zamilovali hned po prvním soustu.

Připravte si i vy tuto dobrotu a uvidíte, že nebudete milovat!

Sousedka ptala okamžitě recept!

Mňam!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

  • 60g kukuřičného škrobu
  • 200g cukru
  • 60 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 100 g másla
  • 1 l mléka
  • Vanilín
  • Špetku soli
  • 1 kg lístkové těsto
  • 300 g třešní mražených, nebo jiné ovoce
  • 1 pl moučkového cukru
  • 250 g zakysané smetany

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Do hrnce nasypeme kukuřičný škrob. Přes síto prosejeme mouku a dodáme ještě cukr, sůl a podle chuti přidejte i vanilín. Celou směs promíchejte a přidejte rozbitá vejce. Nyní si ke smíchání vezměte smetáček a míchejte, dokud směs nebude pořádně hladká a jednolitá. Postupně ještě vmíchejte mléko a nyní můžete hrnec dát na sporák a na mírném ohni směs vařit, dokud nezhoustne.
  2. Jakmile se tak stane, tak hrnec odeberte z plotny a přidejte ještě máslo. Opět vše vymíchejte do hladka a nechte vychladnout. Nyní si vezměte listové těsto a rozválejte ho na tenkou vrstvu.
  3. Nakrájejte na plátky a vložte na plech vyložený pečícím papírem. Troubu předehřejte na 180 stupňů a těsto v ní nechte na cca 15 minut, pravidelně jej kontrolujte, aby se nespálilo.
  4. Následně také nechte vychladnout. Vezměte si zakysanou smetanu a vyšlehejte ji společně s moučkovým cukrem do nadýchané hmoty. Vezměte si formu libovolného tvaru, například obdélníkového a začněte do ní vše postupně skládat. Nejprve listové těsto, to potřete krémem a vložte vypeckované třešně.
  5. Následně další vrstvu těsta a tak dokud vše neminete.
  6. Poslední musí být z těsta. Navrch potřete směs ze smetany a libovolně můžete dozdobit buď rozdrceným listovým těstem, nebo třeba lesním ovocem. Zakryjte pamlsek potravinářskou fólií, dejte do chladničky na pár hodin vychladnout a můžeme podávat.

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: souspark.ru/gotovlju-tři-raza-v-nedelju-tort-napoleon-bez-vypechki-gotovitsja-bystro-i-prosto-vsegda-poluchaetsja-idealno



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *