Na svátky jako stvořená: Lahodný pamlsek „NAPOLEON“, jsme si zamilovali!

-
Příprava7 min.
-
Vaření26 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí2 681
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na chutný pamlsek, který jsme si zamilovali hned po prvním soustu.
Připravte si i vy tuto dobrotu a uvidíte, že nebudete milovat!
Sousedka ptala okamžitě recept!
Mňam!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
- 60g kukuřičného škrobu
- 200g cukru
- 60 g hladké mouky
- 4 vejce
- 100 g másla
- 1 l mléka
- Vanilín
- Špetku soli
- 1 kg lístkové těsto
- 300 g třešní mražených, nebo jiné ovoce
- 1 pl moučkového cukru
- 250 g zakysané smetany
Takto budeme v receptu postupovat:
- Do hrnce nasypeme kukuřičný škrob. Přes síto prosejeme mouku a dodáme ještě cukr, sůl a podle chuti přidejte i vanilín. Celou směs promíchejte a přidejte rozbitá vejce. Nyní si ke smíchání vezměte smetáček a míchejte, dokud směs nebude pořádně hladká a jednolitá. Postupně ještě vmíchejte mléko a nyní můžete hrnec dát na sporák a na mírném ohni směs vařit, dokud nezhoustne.
- Jakmile se tak stane, tak hrnec odeberte z plotny a přidejte ještě máslo. Opět vše vymíchejte do hladka a nechte vychladnout. Nyní si vezměte listové těsto a rozválejte ho na tenkou vrstvu.
- Nakrájejte na plátky a vložte na plech vyložený pečícím papírem. Troubu předehřejte na 180 stupňů a těsto v ní nechte na cca 15 minut, pravidelně jej kontrolujte, aby se nespálilo.
- Následně také nechte vychladnout. Vezměte si zakysanou smetanu a vyšlehejte ji společně s moučkovým cukrem do nadýchané hmoty. Vezměte si formu libovolného tvaru, například obdélníkového a začněte do ní vše postupně skládat. Nejprve listové těsto, to potřete krémem a vložte vypeckované třešně.
- Následně další vrstvu těsta a tak dokud vše neminete.
- Poslední musí být z těsta. Navrch potřete směs ze smetany a libovolně můžete dozdobit buď rozdrceným listovým těstem, nebo třeba lesním ovocem. Zakryjte pamlsek potravinářskou fólií, dejte do chladničky na pár hodin vychladnout a můžeme podávat.
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: souspark.ru/gotovlju-tři-raza-v-nedelju-tort-napoleon-bez-vypechki-gotovitsja-bystro-i-prosto-vsegda-poluchaetsja-idealno
Leave a Review