Kanadská vepřová žebra

  • Příprava
    10 min.
  • Vaření
    15 min.
  • Porcí
    4
  • Zhlédnutí
    1 437




Dnes jsme si pro Vás připravili opravdu výborný recept na tzv. kanadská vepřová žebra, která si člověk zamiluje už po prvním soustu.

Připravte si tuto dobrotu a uvidíte, že si je už jinak ani připravovat nebudete.

Chuť je opravdu skvělá!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
  • vepřová žebra – 1,2 kg,
  • kečup – 100 g,
  • jablko – 1 ks,
  • citron – ½ ks,
  • sójová omáčka – 4 lžíce,
  • hnědý cukr – 2 lžíce,
  • sušený česnek – ½ lžičky,
  • mletá paprika – ½ lžičky,
  • skořice – ½ lžičky.

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Do misky nastrouháme jablko, přidáme k němu kečup, sójovou omáčku a hnědý cukr. Na konec můžeme vše pokapat trochou citrónové šťávy.
  2. Potom směs důkladně promíchejte, aby se všechny chutě nádherně spojily.
  3. Následně přidejte skořici, sušený česnek a mletou papriku. Potom můžete znovu důkladně promíchat. Žebra dobře omyjte a osušte. Naporcujte je podle svého uvážení a ponořte je do marinády.
  4. Takto připravené maso dejte do chladničky a nechte ho marinovat a vstřebávat chutě alespoň půl hodiny/ my necháváme alespoň hodinku, dvě. Ideální ovšem bude, když se bude marinovat přes noc. Potom dejte maso na plech a zakryjte ho alobalem.
  5. Předehřejte troubu na 220 stupňů a pečte je po dobu 50 minut. Potom sundejte alobal a pečte dalších 30 minut. Během této fáze je nezapomeňte každých 10 minut přelít výpekem. Nakonec je jen vyjměte z trouby, nechte trochu vychladnout a můžeme podávat.

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: http://souspark.ru/gotovlju-vmesto-shashlyka-na-novogodnij-stol-svinye-rjobryshki-po-kanadski



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.