Jemný, čokoládový mascarpone koláček

  • Příprava
    10 min.
  • Vaření
    12 min.
  • Porcí
    2
  • Zhlédnutí
    2 286




Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept, který si návštěva okamžitě pochvalovala.

Jedná se o jemný mascarpone koláček, který je jemný jako peřinka.

Připravte si tuto dobrotu a uvidíte, že nebudete litovat!

Chutná opravdu famózně!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
  • 30 dkg kakaových sušenek
  • 10 dkg másla
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 dl šlehačky
  • 2 sáčky ztužovače šlehačky
  • 3 lžíce cukru
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 5 dkg bílé čokolády
  • 10 dkg hořké čokolády

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Sušenky rozemlít na prášek a poté smíchat s máslem. V tu chvíli máte k dispozici těsto, které nemusíte péct a máte základ.
  2. Na mascarpone krém stačí jen jej smíchat s cukrem do dokonale hladké konzistence. Když jste s ní spokojeni, můžete jej nanést právě na vaši sušenkovou vrstvu. Snažte se o celkovou rovnoměrnost a hladký povrch.
  3. Nyní si nachystejte šlehačku. Smetanu vyšlehejte s cukrem a přidejte ztužovač, naneseme. Toto je poslední, třetí vrstva. Opět se snažte o rovnoměrnost a také o hladkou horní plochu.
  4. Na závěr už jen rozpuštěná čokoláda.
  5. Jako první ta bílá a potom ta klasická hořká. Když jsou čokolády na svém místě, nechte svůj čokoládový mascarpone dort vychladit.

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: csaladireceptkonyv.hu/pluhar/recept/csokis-mascarpone-torta-suetes-nelkuel-2/amp



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.