Jablečná jemná „ŠACHOVNÍČKA OD JANÍČKA“ s tvarohem si nás získala svou famózní chutí i svým vzhledem!

  • Příprava
    9 min.
  • Vaření
    17 min.
  • Porcí
    4
  • Zhlédnutí
    1 471




Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na chutný koláček, který Vás příjemně překvapí vzhledem i chutí.

Jablečné koláčky zbožňujeme a proto je jasné, že když jsme natrefili na tenhle, museli jsme ho okamžitě vyzkoušet.

Chutná opravdu na jedničku!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

Na těsto budeme potřebovat:

  • 500 gramů hladké mouky
  • 2 vejce
  • 200 gramů moučkového cukru
  • 250 gramů másla
  • 1 prášek do pečiva
  • Čtvrť lžičky soli
  • Papír na pečení

Na tvarohovou nádivku budeme potřebovat:

  • 500 gramů polotučný tvaroh
  • 100 gramů zakysaná smetana
  • 80 gramů cukr krupice
  • 1 žloutek
  • vanilka
  • Škrob podle potřeby

Na jablečnou nádivku budeme potřebovat:

  • 6 velkých jablek
  • lžíce skořice
  • Cukr podle potřeby

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Den před pečením si vyberte z chladničky máslo a vejce. Změklé máslo dejte do šlehače a spolu s cukrem a solí ho vyšlehejte do pěny. Potom přidejte postupně jedno a druhé vejce a vždy je zašlehejte do směsi
  2. Do mouky namíchejte prášek do pečiva, odložte šlehač a mouku s práškem do pečiva zapracujte do těsta ručně. Vypracujte nelepivé homogenní těsto, zahalte jej do potravinové fólie a nechte asi hodinu odpočívat.
  3. Nyní je dostatek času na přípravu náplní.
  4. Tvarohovou náplň připravíte jednoduše smícháním tvarohu, zakysané smetany, cukru, vanilky, špetky soli a žloutku. Pokud máte rádi, můžete do tvarohové náplně nastrouhat také trochu citrónové kůry.
  5. Pokud se vám zdá náplň řídká, můžete ji trochu zahustit škrobem. Jablečná náplň: oloupat a nastrouhat jablka na hrubém struhadle. Přidejte k nim skořici a případně cukr. Vše spolu důkladně promíchejte.
  6. Po hodině, kdy těsto odpočívalo, jej rozdělte na dvě poloviny. Vložte mělký pekáč pečícím papírem a na něj dejte plat vyválený z první poloviny těsta. Nezapomeňte ho na plechu propíchat na několika místech vidličkou, aby se pod testem netvořily bubliny. Potom na plat rozmístěny obě náplně do tvaru šachovnice. Na ně přijde druhá polovina těsta rovněž vyválené do obdélníkového plátu. Také pak propíchnete vidličkou. Koláček pečeme při 180 stupních Celsia po dobu asi 30 minut.

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: bukvarche.com/2021/04/06/шахматен-ябълков-сладкиш-най-вкуснат



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *