Hrníčkový recept od naší čtenářky Kristýnky: „Bublanina, kterou milují úplně všechny mé vnučky, musíte vyzkoušet!“
-
Příprava9 min.
-
Vaření15 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 500
Dnes Vám přinášíme recept od naší čtenářky Kristýnky, jedná se o jednoduchou hrníčkovou bublaninu, kterou milují její vnučky a ihned po upečení se po něm pouze zapráší!
Příprava je velmi jednoduchá a zvládnete ji za 15 minut! Pojďme na to!
Garantujeme Vám, že si tento koláček zamiluje celá vaše rodina!
Budeme potřebovat:
– hrnek 250 ml
- 2 hrníčky polohrubé mouky
- 1 hrnek krystalového cukru
- 2 ks vanilinový cukr
- 1 ks kypřicí prášek
- 1 hrnek mléka
- 3 ks vajec
- ½ hrníčku oleje
- meruňky, třešně nebo jiné oblíbené ovoce
Postup receptu:
Těsto si připravíme tak, že si smícháme „suché“ a „mokré“ ingredience.
V jedné misce si smícháme mouku s krystalovým cukrem, vanilkovým cukrem a kypřicím práškem do pečiva. Ve druhé misce si metličkou utřeme vejce s mlékem a olejem.
Potom do mouky vlijeme mokrou směs a vymícháme si vláčné těsto.
Plech vysteleme pečícím papírem nebo důkladně potřeme olejem.
Vylijeme těsto, poklademe oblíbené ovoce a pečeme přibližně 25 minut při teplotě 180oC.
Po upečení můžeme hrníčkový koláček posypat moučkovým cukrem, případně přidat kopeček šlehačky nebo zmrzliny, dozdobit meduňkou.
Dobrou chuť a naší čtenářce děkujeme za vydatný recept a fotografii!
Pokud se Vám článek líbil nebo jste se dozvěděli něco nového – sdílejte jej, nebo podpořte Like-om.
Čím více sdílení, tím větší motivace pro nás, písát dobré správy každý den.
Napíště nám komentář! Vaše názory jsou vítány.
zdroj: dobrespravy.eu
Leave a Review