Francouzský makový krémeš „DE PARIS“

  • Příprava
    6 min.
  • Vaření
    23 min.
  • Porcí
    2
  • Zhlédnutí
    1 305




Mezi obzvlášť chutné moučníky patří různé typy tzv. Krémeš. Existují v mnoha variacích a chutě se také různí.

My si dnes ukážeme konkrétně krémeš, který patří k francouzským zákuskům.

Tento vanilkový zákusek se podává téměř v každé dobré pařížské cukrárně.

Budete-li si jej však chtít připravit i Vy a to v pohodlí domova, hurá do toho.

Příprava není vůbec náročná.

Zvládnou ji i začátečníci, tedy ostřílené hospodyňky s vanilkovým krémem nemohou mít sebemenší problém.

Budeme potřebovat tyto ingredience:

MĚDOVÉ TĚSTO

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžíce medu
  • 70 g másla
  • 2 vejce
  • 1 lžičku jedlé sody

MAKOVÉ TĚSTO

  • 150 g krystalového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 6 vajec
  • 3 lžíce vody
  • 50 ml oleje
  • 1/2 balení moučkového cukru
  • 100 g mletého máku

KRÉM

  • 3 žloutky
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 700 ml mléka
  • 250 g másla
  • broskvová marmeláda

Takto budeme postupovat:

  1. Všechny přísady na medový plát smícháme a vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na 2 části a obě rozválíme na pláty. Upečeme na vymazaném a vysypaném plechu o rozměrech 22 x 38 cm. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 8-10 minut při teplotě 180 stupňů
  2. Když vytáhneme těsto z trouby, hned ho potřeme marmeládou.
  3. Připravíme si makové těsto. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Žloutky vyšleháme s krystalovým cukrem, vodou a olejem. Nakonec do hmoty vmícháme mák s moučkovým cukrem.
  4. Bílky ušleháme na tuhý sníh a ten opatrně vmícháme do žloutkové hmoty. Nakonec přimícháme i mouku s práškem do pečiva.
  5. Těsto navrstvíme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme při teplotě 180 stupňů, přibližně 20 minut.
  6. Z mléka, cukru a pudinku uvaříme pudink. Žloutky vyšleháme s máslem. Uvařený pudink odstavíme z plamene a po chvilce do něj vmícháme žloutkovou hmotu.
  7. Na jednu část medového těsta navrstvíme ½ krému, makové těsto, zbylý krém a nakonec druhý medový plát.
  8. Vrch můžeme ozdobit šlehačkou, bílkovým krémem, čokoládou, nebo nechat jen tak.

Mňam!

Máme hotovo!

Přejeme vám dobrou chuť.

Sdílejte recept na nejlepší makový krémeš is přáteli!
Určitě si také pochutnají!

zdroj: egyszerugyorsreceptek.co



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.