Famózní pudinkové banánky z odpalovaného těsta, s lahodnou čokoládovou polevou jsme si okamžitě oblíbili!

  • Příprava
    5 min.
  • Vaření
    27 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    2 127




Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na chutný pudinkový pamlsek, který jsme si všichni u nás doma velmi oblíbili.

Připravte si já vy tuto dobrotu a uvidíte, že nebudete litovat.

Chutná opravdu báječně!

Pokud byste si neuměli poradit, na konci článku najdete video s přípravou.

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

Na těsto budeme potřebovat:

  • hladká mouka – 1 sklenice
  • voda – 1 sklenice
  • máslo – 100 g
  • vejce – 3 ks
  • cukr – 1 lžička
  • sůl – 1 špetka

Na pudinkový krém budeme potřebovat:

  • mléko – 3 hrníčky
  • cukr – 1 sklenice
  • vanilkový cukr – 1 sáček
  • hladká mouka – 2 lžíce
  • škrob – 1 lžíce
  • máslo – 1 lžíce
  • žloutek – 1 ks

Na polevu budeme potřebovat:

  • mléčná čokoláda

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Do hrnce nalijeme mléko a přidáme hladkou mouku, škrob, cukr a jeden vaječný žloutek. Vše důkladně promícháme. Vaříme do zhoustnutí. Následně přidáme do směsi jednu polévkovou lžíci másla a vanilkový cukr a opět přešleháme do krémové konzistence. Hrnec překryjte pergamenovým papírem či fólií a nechte chvilku odstát.
  2. Rozpustíme kus másla, přilijeme k němu vodu, přidáme špetku soli a lžičku cukru a vsypeme sklenici hladké mouky. Vařečkou důkladně bez přestání mícháme, dokud nezískáme husté těsto. To chvilku na ohni smažíme a třeme, dokud nebude hladké a soudržné. Potom odstavte z kamen a těsto vyklopte do hluboké mísy. Jeden po druhém pak přidávejte tři vajíčka, přičemž každé z nich elektrickým šlehačem důkladně a beze zbytku zapracujte do těsta dříve, než přidáte další. Po přidání posledního vajíčka by se měla konzistence těsta změnit na pastovitou konzistenci.
  3. Hotové těsto naplníme do zdobícího sáčku. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem as pomocí sáčku na něj v mírných rozestupech vytlačujeme proužky těsta s délkou kolem pěti centimetrů. Namočíme si prst a podle potřeby poupravíme jejich tvar a když jsme spokojeni, dáme je péct v předehřáté troubě při teplotě 200 °C po dobu 15 minut, aniž bychom otevírali dvířka trouby. Potom snížíme na 180 °C a ještě 10 minut dopékáme, dokud na povrchu mírně nezrůžoví. Potom banánky ihned vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce.
  4. Vanilkový krém vložíme do cukrářského sáčku. Každý banánek nařežeme a vymačkáme do něj tolik krému, kolik se do něj vejde. Na kamnech rozehřejeme mléčnou čokoládu a namočíme do něj jednu stranu každého naplněného banánu. Pokud chcete, můžete pak z čokolády ještě vytvořit příčné stříkance na ozdobu.

Video recept:

Máme hotovo.

Mňam!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: KayinvalidemveBen



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *