Fajnové pudinkové kostky „BALKÁNA“ se šlehačkou bychom uměli jíst doslova i klidně kolem dokola!

-
Příprava7 min.
-
Vaření22 min.
-
Porcí2
-
Zhlédnutí2 129
Milujete krémové dezerty a chodíte občas mlsat do cukrárny právě tyto zákusky?
Dnes si můžete podobnou, kalorickou bombu plnou krému připravit pohodlně a jednoduše i doma.
Přinášíme Vám recept, který krok po kroku poodhaluje tajemství lahodné chuti tolik nadýchaného a přitom hutného krému.
Už na lžičku, která se pomalu hroutí do šlehačky a pudinku je krásný pohled. Sliny se vám začnou sbíhat na povel.
Na nic už nečekejte a zamiřte do Vaší kuchyně.
Budeme potřebovat následující ingredience:
– 3 vejce
– 3 lžíce hladké mouky
– 3 lžíce oleje
– 2 lžíce medu nebo cukru moučka
– 2 lžíce kakaa
– vanilkový cukr
– prášek do pečiva ½
Krém
– 700 ml smetany
– 2 Zlaté klasy
– v případě potřeby ztužovač šlehačky
– 100 g čokolády
Poleva
– 100 g hořké čokolády
– Olej
– Trochu smetany
Takto budeme postupovat:
- Všechny přísady na těsto smícháme důkladně dohromady. Korpus pečeme 10 minut na 200 stupňů. Nemá být vysoký. Nízký korpus je v pořádku.
- Na krém si rozšleháme smetanu. Uvaříme si klasickým způsobem pudink/budeme potřebovat mléko. Smetanu i pudink necháme pořádně vychladit. Pokud to považujete za nutné, přidejte ztužovač. Nasekáme si najemno čokoládu. Pudink smícháme se šlehačkou. Do krémové směsi přimícháme nasekanou čokoládu.
- Vysokou vrstvou krému potřete korpus. Na polevu si rozpustíme čokoládu a smíchejte ji s kapkou oleje a smetanou. Podle potřeby smetanu přidávejte.
- Polevou zalijte krém a nechte pořádně vychladit.
- Pro ozdobu můžete použít cokoli. Karamel, oříšky, nebo nadrcené sušenky. Záleží na vás.
Mňam!
Máme hotovo!
Nezapomeňte dát LIKE na naši Facebook stránku pro ty nejlepší recepty pro každý den.
zdroj: gricko-recepti.info
Leave a Review