Fajnové kakaové řezy se smetánkovou náplní a jemnou čoko polevou, kterou jsme si oblíbili!

  • Příprava
    8 min.
  • Vaření
    12 min.
  • Porcí
    2
  • Zhlédnutí
    2 076




Dnes jsme si pro Vás připravili výborný a jednoduchý recept na lahodné kakaové řezy, které si neumíme vynachválit.

Chutná ještě lépe než pingui z obchodů!

Připravte si i vy tento pamlsek a uvidíte, že nebudete litovat.

Recept je naprosto jednoduchý a pokud byste si nevěděli rádi, níže najdete také video z přípravy této dobroty.

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

Na těsto budeme potřebovat:

  • hladká mouka – 80 g
  • cukr – 80 g
  • kefír – 65 ml
  • olej – 30 g
  • škrob – 25 g
  • kakao – 15 g
  • prášek do pečiva – 3 g
  • vejce – 2 ks

Na krém budeme potřebovat:

  • smetana ke šlehání 33% – 140 ml
  • kondenzované mléko – 60 g

Na polevu budeme potřebovat:

  • hořká čokoláda – 40 g
  • mléčná čokoláda – 40 g
  • mléko – 50 g
  • máslo – 30 g

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Do mísy prosejeme hladkou mouku, kakao, kukuřičný škrob a prášek do pečiva a vše promícháme. Do druhé misky vyklepněte dvě vajíčka, zasypte je cukrem a elektrickým šlehačem obojí vyšlehejte do jemné pěny.
  2. Během šlehání přilijte 30 gramů rostlinného oleje a 65 gramů kefíru pokojové teploty. Když získáte homogenní hmotu, nasypte k ní prosetou suchou směs přísad a pořádně zapracujte do sebe.
  3. Na plech na pečení (20 x 30 centimetrů) vyložený pečícím papírem vlijeme těsto. Po celé ploše plechu.
  4. Vložíme do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C pečeme 10 minut.
  5. Těsto necháme vychladnout, párkrát s ním bouchněte o pracovní plochu. Tak se bude snazší dostávat ven
  6. Do mísy nalijte smetanu ke šlehání a elektrickým šlehačem ji vyšlehejte do středně husté pěny. Potom přilijte kondenzované mléko a pokračujte ve šlehání, dokud není hmota dostatečně pevná. V tuto chvíli už by měl být korpus vychladlý na pokojovou teplotu. Opatrně jej vyklopte na pracovní plochu, sloupněte z něj pečící papír as pomocí kráječe na pizzu jej rozdělte příčně na poloviny, čímž vzniknou dva stejně velké obdélníky.
  7. Jeden cestový obdélník položte na tác a po okrajích jej podložte kousky pečicího papíru. Natřete na něj celou dávku smetanové směsi, přiklopte druhým obdélníkem těsta a vložte do chladničky. V kastrůlku zahřejte mléko s máslem a když se máslo rozpustí, přidejte do směsi nalámanou čokoládu. Míchejte tak dlouho, dokud nezískáte hladkou a lesklou polevu. Vyjměte z chladničky, polijte její povrch čokoládou a rozetřete ji i po bocích.
  8. Vložíme pamlsek na 20 minut do mrazničky.

Video recept:

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: kolizhanka.com.ua/bilshe-ne-kupuyu-v-magazyni-a-gotuyu-sama-ulyublenyj-desert-ditej-kinder-pingvi-v-domashnih-umovah/

video: youtube/ What to Сook



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *