Domácí „PÍEMONSTKÝ SALÁT“: Návštěva si ptala okamžitě recept!
-
Příprava10 min.
-
Vaření12 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 291
Dnes jsme si pro vás připravili opravdu výborný recept, který si určitě zamilujete. Řeč je o výborném italském salátu, na který si hned ptala návštěva recept.
My jsme si ho tedy pořádně oblíbili a už teď se neumíme dočkat, až ho připravíme znovu.
Připravte si i vy tento salát a uvidíte, že nebudete litovat!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
- Kupovaná majonéza nebo domácí majonéza / tu připravíme následovně
Potřebujeme syrové vaječné žloutky a rostlinný olej. Počítejte na jeden žloutek asi 100 ml oleje. Žloutek dáte do mísy a budete jej šlehat metličkou.
Postupně do něj po kapkách zašleháte olej. Poctivým šleháním vám bude majonéza houstnout.
- 3 zralá rajčata (my rádi kombinujeme žluté i červené druhy)
- 3 vejce uvařená natvrdo
- 3 brambory uvařené ve slupce
- 3 lžíce majonézy (domácí nebo kupované)
- 300 g vařeného masa, případně šunky nebo šunkové klobásy
- hrst nakrájených okurek nebo ředkviček
Takto budeme v receptu postupovat:
- Uvaříme si vejce natvrdo. Var by měl trvat deset minut. Když budete vařit vejce delší dobu, žloutek zezelená.
- Rajčata opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. Uvařená vejce necháte vychladnout a nadrobno nakrájíte.
- Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout a nakrájejte na drobné kostičky.
- Postupně dávejte jednotlivé ingredience do salátové mísy a dobře promíchejte.
- Doplňte majonézou a nakrájeným vařeným masem nebo šunkou.
- Promíchejte a povrch salátu ozdobte nasekanými bylinkami. / My milujeme bazalku.
Mňam!
Máme hotovo!
Zdroj receptu: https://cuisine.journaldesfemmes.fr/
Vyzkoušejte také tyto recepty:
Za pár centů doslova „MNOHO MUZIKY“: Skvělé, kefírové, vláčné pletence z hrníčku
Skvělá pikantní kuřecí křidélka: Vždy rovnou dělám 2 porce, neboť chutnají výborně!
Leave a Review