Čokoládová roláda ze Švédska
-
Příprava10 min.
-
Vaření14 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí2 652
Dnes jsme si pro vás připravili speciální recept na výbornou a lahodnou roládu na kterou máme recept od tetky ze Švédska!
Celá rodina si recept okamžitě zamilovala a shodla se, že dlouho nejedli lepší pamlsek!
Připravte si i vy tuto roládu a uvidíte, že nebudete litovat!
Mňam!
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 4 velká vejce
- 80 gramů krupicového cukru
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 40 mililitrů mléka
- 40 mililitrů slunečnicového oleje
- 90 gramů polohrubé mouky
- 4 gramy prášku do pečiva
- mletou skořici
- 30 gramů kakaového prášku
Na krém:
- 60 gramů hořké čokolády
- 240 mililitrů smetany ke šlehání
- 70 gramů moučkového cukru.
Takto budeme v receptu postupovat:
- Nejprve si vejce rozdělte na žloutky a bílky, z těch v míse vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky vymíchejte do pěny s krupicovým cukrem a vanilkovým extraktem.
- Dále do směsi přilijte také slunečnicový olej, mléko a vsypte polohrubou mouku, kakaový prášek, skořici a kypřicí prášek do pečiva. Vytvořte homogenní hladké těsto. Do něj na závěr zakomponujte metličkou i bílkový sníh.
- Následně vezměte plech a vystelte ho pečícím papírem. Vlijte do něj připravené těsto na roládu a rovnoměrně rozprostřete špachtlí. Dejte těsto péct do trouby na deset minut při 180 stupních Celsia.
- Ideální je, když 15 minut před pečením troubu předehřejete. Hotový ještě horký korpus vyklopte na mokrou utěrku a srolujte. Mezitím si připravte krém.
- Hořkou čokoládu si rozpusťte spolu se lžící smetany. Potom si vyšlehejte v míse smetanu do tuha a postupně do ní přidejte i rozpuštěnou hořkou čokoládu. Korpus poté rozmotejte a navrstvěte na něj čokoládovou nádivku.
- Opět srolujte a dejte zákusek na tácku vychladit do chladničky. Potřebovat bude ideálně několik hodin. Povrch role lze také přelít čokoládovou polevou, nebo si dopřát šlehačku na povrch!
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: www.aparat.com/v/dUFzX