Čoko bleskovka: BEZ pečení, BEZ mouky a BEZ želatiny

  • Příprava
    8 min.
  • Vaření
    29 min.
  • Porcí
    3
  • Zhlédnutí
    2 040




Dnes jsme si pro Vás připravili výborný a hlavně jednoduchý recept, který jsme si zamilovali hned při prvním soustu.

Chutná opravdu famózně a my se už teď neumíme dočkat, až si ho znovu připravíme.

Připravte si i vy tuto dobrotu a uvidíte, že nebudete litovat!

Chutná výborně!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
  • kakaové sušenky – 200 g
  • vlašské ořechy – 100 g
  • máslo – 80 g
  • sůl – 1 špetka

Na tmavý krém budeme potřebovat:

  • Nutella – 200 g
  • smetanový sýr – 200 g

Na světlý krém budeme potřebovat:

  • smetana ke šlehání 33% – 200 ml
  • smetanový sýr – 200 g
  • cukr – 50 g

Na ozdobu budeme potřebovat:

  • hořká čokoláda – podle potřeby
  • vlašské ořechy – podle potřeby

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Sušenky rozdrtíme mixérem, taky vlašské ořechy a vložte je do mísy k sušenkám. Přísady zapracujte do sebe. Přidejte rozpuštěné máslo a důkladně promíchejte. Získáte vlhkou směs, se kterou se bude dobře pracovat.
  2. Do formy vyložené pečícím papírem s odnímatelným dnem rozložte vzniklé těsto. Rovnoměrně jej rozložte, přitlačte dnem sklenice a nezapomeňte vyložit těstem také okraje budoucího pamlsku.
  3. Tmavý krém z Nutelly: Do hluboké mísy vložte smetanový sýr a Nutel. Suroviny vyšlehejte mixérem na střední rychlosti, dokud se nespojí a nebudou dokonale hladké. Vzniklou směs nalijte do formy s připraveným těstem a rovnoměrně rozetřete.
  4. Světlý šlehačkový krém: Do hluboké mísy nalijte šlehačku a šlehejte mixérem na vysoké rychlosti. Postupně přidávejte moučkový cukr a nepřestávejte míchat. Získáte úžasně krémovou, sladkou směs. V samostatné misce vyšlehejte smetanový sýr mixérem a přidejte jej do šlehačky. Míchejte mixérem do hladka. Krém nalijte do formy a rovnoměrně rozetřete.
  5. Ozdobte pamlsek jádry vlašských ořechů a rozpuštěnou čokoládou. Vložte na několik hodin do chladničky, aby oba krémy i čokoládová poleva dokonale ztuhly. Dort vyjměte z chladničky, odstraňte formu.

Máme hotovo!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: youtube/ zdravě a chutně



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.