Čočková polévka na kyselo s cibulí a česnekem

  • Příprava
    10 min.
  • Vaření
    20 min.
  • Porcí
    2
  • Zhlédnutí
    1 645




Většina slovaků stále dodržuje tradiční zvyky a na slavnostní večeři si připraví smažený řízek z kapra s bramborovým salátem. Existují však i jiná tradiční slovenská jídla, která se vyplatí připravit.

Například na Nový rok tradice říká, že kdo si dopřeje talíř čočky, bude se v roce následujícím těšit z peněz.

Čočka na kyselo je tradičním slovenským pokrmem, který bychom uměli jíst dokola.

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 600 g čočky
  • 6 g tuku
  • 60 g mouky
  • 30 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 10 g cukru
  • 10 g hořčice
  • ocet
  • 1 g papriky
  • 1 bobkový list
  • 1/4 citronu
  • sůl

Takto budeme v receptu postupovat:

Čočku si den předem namočíme a před vařením slijeme. Cibuli nakrájejte na kostičky. V hrnci rozpalte tuk a osmahněte na něm cibuli, poté přidejte čočku cukr, česnek, a ještě chvíli opékejte. Potom zalijte vodou, přidejte sůl, papriku, citrónovou šťávu, bobkový list a nechte vařit přibližně 20 minut. Potom vlijte ocet, hořčici a chvíli povařte. Nakonec celou směs zahustěte moukou a povařte dalších 6-10 minut. Podávejte s uzeninou a chlebem.

Máme hotovo

Přejeme Vám dobrou chuť!

zdroj: egyszerugyorsreceptek.com



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.