Čočková polévka na kyselo s cibulí a česnekem
-
Příprava10 min.
-
Vaření20 min.
-
Porcí2
-
Zhlédnutí1 645
Většina slovaků stále dodržuje tradiční zvyky a na slavnostní večeři si připraví smažený řízek z kapra s bramborovým salátem. Existují však i jiná tradiční slovenská jídla, která se vyplatí připravit.
Například na Nový rok tradice říká, že kdo si dopřeje talíř čočky, bude se v roce následujícím těšit z peněz.
Čočka na kyselo je tradičním slovenským pokrmem, který bychom uměli jíst dokola.
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 600 g čočky
- 6 g tuku
- 60 g mouky
- 30 g cibule
- 1 stroužek česneku
- 10 g cukru
- 10 g hořčice
- ocet
- 1 g papriky
- 1 bobkový list
- 1/4 citronu
- sůl
Takto budeme v receptu postupovat:
Čočku si den předem namočíme a před vařením slijeme. Cibuli nakrájejte na kostičky. V hrnci rozpalte tuk a osmahněte na něm cibuli, poté přidejte čočku cukr, česnek, a ještě chvíli opékejte. Potom zalijte vodou, přidejte sůl, papriku, citrónovou šťávu, bobkový list a nechte vařit přibližně 20 minut. Potom vlijte ocet, hořčici a chvíli povařte. Nakonec celou směs zahustěte moukou a povařte dalších 6-10 minut. Podávejte s uzeninou a chlebem.
Máme hotovo
Přejeme Vám dobrou chuť!
zdroj: egyszerugyorsreceptek.com