ČERTOVSKY chutné vepřové masíčko s bramborami: S tímto receptem vždy vsadíme na jistotu!
-
Příprava10 min.
-
Vaření23 min.
-
Porcí2
-
Zhlédnutí1 338
Patříte mezi ty, kteří rádi pro svou rodinu vaří, ale v kuchyni tráví minimum času?
Potom právě Vás velmi potěší náš dnešní recept.
Nepotřebujete hromadu nádobí.
Stačí Vám jen jediný plech, pekáč nebo zapékací mísu a necelá půlhodinka Vašeho času.
Recept je navíc úžasný také v tom, že vaříte z toho, co dům dal.
I o tom je famózní brašovské maso s majoránkovými bramborami.
Tyto ingredience budeme potřebovat:
- 0,5 kg vepřového
- 1 kg brambor
- 6 stroužků česneku
- 1 čajová lžička majoránky
- 1 lžička papriky
- 1 lžička mletého pepře
- 1 cibule
- 1 hrst hrášku
- olej
- sůl
Takto budeme postupovat:
- Vepřové maso nakrájíme na malé kostičky. Osmažíme na velké pánvi krátce v oleji. Přidáme rozdrcený česnek a najemno nakrájenou cibuli. Přidáme k masu.
- Přidejte sůl podle chuti, pepř, papriku a majoránku. Podlijte vodou a takto vařte, dokud se voda nevyvaří.
- Mezitím jsou syrové brambory nakrájené na zhruba stejné kostičky jako maso.
- Když je maso po 40 minutách měkké, přidejte hrst zeleného hrachu a pokračujte ve vaření po dobu 15 až 20 minut.
- V tuto chvíli znovu přidáme vodu, ale nenecháme ji tentokrát vyvařit.
- Mezitím osmahneme na jiné pánvi brambory na oleji a osolíme.
- Nakonec promícháme s masem a můžeme podávat.
Máme hotovo!
Mňam!
Přejeme Vám dobrou chuť!
Určitě si také pochutnají!
Recipe Reviews