Budete potřebovat jen 2 jablka a 1 vejce a vykouzlíte tento výborný koláček, na kterém fičíme celý rok!

-
Příprava5 min.
-
Vaření12 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí2 700
Dnes jsme si pro vás připravili opravdu výborný recept, který si určitě zamilujete. Řeč je o chutném jablečném koláči.
Připravte si i vy tuto dobrotu a uvidíte, že nebudete litovat!
My jsme si ho tedy pořádně oblíbili a už teď se neumíme dočkat, až ho připravíme znovu.
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
- 240 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 60 g másla
- 60 g cukru
- Špetka soli
- 1 vejce
- 2 lžíce pomerančového džusu
Na náplň budeme potřebovat:
2 středně velká jablka
citronová šťáva z poloviny citronu
1 polévková lžíce másla
1 polévková lžíce cukru
1 polévková lžíce meruňkového džemu
skořice podle chuti
Takto budeme v receptu postupovat:
Jako první si připravte náplň do koláče. Je třeba oloupat jablka a nakrájet na kostičky. Potom je zalijete citrónovou šťávou, posypete cukrem a skořicí, přidáte máslo a na mírném ohni povaříte do měkka.
Potom do jablečné směsi přidáte meruňkový džem, promícháte a ještě pár minut povaříte. Nechte vychladnout.
Nyní se pustíte do těsta. Vejce našleháte s cukrem do pěny. Přidáte máslo a pomerančový džus a promícháte. Po částech budete přidávat mouku s práškem do pečiva. Vypracujete hladké těsto.
Těsto rozdělíte na 2 poloviny. Jednu vyválíte do obdélníku (nejlépe na pečícím papíře) a druhou necháte zmrazit na dobu 30 minut.
Na rozválené těsto rozetřete jablečnou náplň a na ni nastrouháte druhá část těsta.
Takto připravený jablečný koláč přenesete na plech.
Troubu vyhřejete na teplotu 180 °C a koláč v ní upečete po dobu 20 minut.
Upečený koláč necháte vychladnout a můžete jej podávat. Určitě vás překvapí jeho jablečná chuť s pomerančovou a meruňkovou příchutí.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj:postila.ru
Vyzkoušejte také tyto recepty:
Leave a Review