Brambory z plechu s masem, sýrem a žampiony
-
Příprava7 min.
-
Vaření23 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 406
Dnes jsme si pro Vás připravili neskutečnou dobrotu z jednoho plechu, která opravdu nemá konkurenci.
Výborné jídlo, které si pochvalovala celá rodina.
Chutno skutečně na jedničku, už teď se všichni těší, kdy to připravím znovu.
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 3 cibule
- 600 gramů žampionů
- 800 gramů brambor
- 800 gramů vepřového masa
- smetana na vaření
- sůl
- pepř
- lžička plnotučné hořčice
- 200 gramů tvrdého sýra
- slunečnicový olej
Takto budeme v receptu postupovat:
- Nejprve si oloupejte cibuli a vytvořte z ní tenké půlměsíčky. Potom ji osmažte v pánvi s malým množstvím oleje. Mezitím si očistěte žampiony a nakrájejte je na stejně hrubé plátky, následně přidejte k cibuli a restujte dozlatova ze všech stran.
- Ochutit zeleninu můžete solí a pepřem. Na řadu později přijdou brambory, které oloupejte, omyjte ve studené vodě a nakrájejte na kolečka asi 5 až 7 mm široká. Připravené vepřové maso odblaňte a naplátkujte (šířka plátu by měla být asi centimetr). Maso opepřete podle libosti z obou stran.
- Vezměte si dostatečně velký plech a vymažte ho máslem. Do něj pak naskládejte střídavě řadu naplátkovaných brambor v kombinaci s masem. Brambory nezapomeňte také okořenit. Když surovinami pokladete celé dno plechu, pusťte se do přípravy smetanové omáčky.
- Smetanu na vaření smíchejte s trochou plnotučné hořčice, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Směsí pak potírejte plátky brambor a masa, pomocí silikonového štětce. Když spotřebujete veškerou smetanovou omáčku, navrstvěte na povrch masa a brambor osmažené žampiony s cibulí.
- Rozprostřete po celé ploše. Na závěr zasypte strouhaným tvrdým sýrem a dejte do trouby zapéct na 50 minut při 180 stupních Celsia. Hotové zapečené brambory se žampiony a masem na povrchu pěkně zezlatnou.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: bukvarche.com/2021/01/22/свинско-с-гъби-и-картофи-на-фурна-вкусе