Bochníčky od skromné ​​tchýně: Skvělé jednohubky připravené za 20-minut!

  • Příprava
    5 min.
  • Vaření
    24 min.
  • Porcí
    2
  • Zhlédnutí
    1 365




Dnes vás seznámíme se senzačně rychlým receptem, na jehož konci se Vám na talíři objeví chutné, měkoučké, voňavé a lákavé bochníčky plněné sýrem, kukuřicí a šunkou.

Můžete je své rodině připravit jako chutnou svačinku, kterou budou Vaši blízcí přímo opěvovat.

Nepotřebujete k přípravě těchto bochníků téměř žádný, vymezený čas, který Vám příprava jiných jídel spolkne.

Jsou lehké, rychlé a chutné.

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 400 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 30 g čerstvého droždí
  • 1 lžičku cukru
  • 150 ml teplého mléka
  • 2 lžičky soli

NÁPLŇ

  • Kukuřici podle chuti
  • 150 g šunky
  • 1 tavený sýr
  • 4 lžíce zakysané smetany

NA POTŘETÍ

  • 1 vejce
  • 1 lžičku zakysané smetany
  • strouhaný sýr
  • (Můžete také zasypat sezamovým, nebo šalvěje semínky)

Takto budeme postupovat:

  1. Kvásek si připravíme z mléka, cukru a droždí. Kvásek pak smícháme s moukou, solí a rozpuštěným máslem. Zpracujeme těsto, které uložíme na teplé místo a necháme vykynout.
  2. Vykynuté těsto si rozválíme na pomoučeném vále. Pomocí hrníčku si vykrojíme kruhy.
  3. Scedíme si kukuřici, nakrájíme šunku a to vše smícháme v míse se sýrem a smetanou. Do středu každého kruhu dáme přiměřeně směsi. Překryjeme dalším vykrojeným kruhem těsta. Okraje dobře zmáčkneme, aby nám bochánky držely pohromadě.
  4. Pak už jen potřete rozšlehaným vejcem se smetanou, posypte sýrem a vložte do předehřáté trouby. Pečte podle zkušeností s Vaší troubou. Bochánky by měly být upečené dozlatova.

Máme hotovo!

Mňam!

Přejeme Vám dobrou chuť

zdroj: receptneked.hu

Vyzkoušejte také:

Velmi chutné vepřové role: Se smetanovou omáčkou, cibulkou a žampiony chutnají skvostně!
Báječný, rychlý pamlsek, který si děti hned zamilovaly: Nepečený tvarohový dezert se sušenkami s fantastickou jemnou chutí


    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *