Bleskový marmeládový pamlsek

-
Příprava7 min.
-
Vaření20 min.
-
Porcí2
-
Zhlédnutí2 438
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na chutný marmeládový pamlsek, kterému se prostě nedá odolat.
Chutná opravdu fantasticky a my se už teď těšíme, kdy si ji znovu připravíme.
Vyzkoušejte ji i vy a uvidíte, že nebudete litovat!
Postup je naprosto jednoduchý a hravě ji zvládne připravit i méně zkušená hospodyňka!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
Na těsto budeme potřebovat:
- hladká mouka – 90 g
- cukr – 90 g
- prášek do pečiva – 3 g
- vejce – 3 ks
Na lahodný krém budeme potřebovat:
- smetana ke šlehání – 200 g
- cukr – 30 g
- mascarpone – 150 g
Na sirup budeme potřebovat:
- cukr – 20 g
- voda – 30 g
K potření budeme potřebovat:
- jahodová marmeláda, nebo jakákoli, dle vašich preferencí- 180 g
Takto budeme v receptu postupovat:
- Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr a začneme míchat- tužší směs je základem pro následný postup, kterým je smíchání mouky s práškem do pečiva. Potom prosetou mouku přidávejte do vaječného základu a pozvolna, již ručně, míchejte. Vytvořte nadýchané těsto bez hrudek a kousků mouky.
- Vezmeme si kulatou formu o průměru cca. 20 centimetrů. Do formy nalijeme těsto. Rozetřeme až k okrajům a formou několikrát zahrkáme.
- Rozehřejeme si troubu na teplotu 180 stupňů a těsto do ní vložte. Pečeme 30 minut. Po vyjmutí formu otevřete a těsto vyklopte. Vezměte nůž a po vychladnutí ho rozřežte na třetiny. Řežte podle obrázku napravo.
- Smetanu ke šlehání nalijeme do mísy. Opět si vezmeme mixér a začneme ji šlehat. Pokračujeme do doby, dokud lehce nezhoustne. V tu chvíli do ní přidáme moučkový cukr i mascarpone. Pokračujeme ve šlehání ručním šlehačem, dokud směs výrazně nezhoustne. Naplníme polevou cukrářský sáček a můžeme ji nanést na první vrstvu těsta, kterou jsme předtím lehce potřeli sirupem – vodou smíchanou s cukrem.
- Pomocí krému vytvoříme vyšší hranu a následně do vytvořeného prostoru naneseme marmeládu. Buď lžící, nebo pomocí cukrářského sáčku. Přiklopíme horním kusem upečeného těsta a opět naneseme krém, všechen, který nám zůstal. Tím potřeme i boky koláče. Zbývající kus těsta rozdrobíme a dáme do mixéru. Použijeme jako drobenku.
Video recept:
Máme hotovo!
zdroj: youtube.com/ What to Сook