Bleskový borůvkový koláček

  • Příprava
    7 min.
  • Vaření
    20 min.
  • Porcí
    4
  • Zhlédnutí
    2 025




Dnes jsme si pro Vás připravili recept na výborný koláček, který zvládnete připravit raz dva.

Řeč je o chutném borůvkovém koláčku, ve kterém samozřejmě borůvky můžete zaměnit za ledajaké ovoce, na které máte právě chuť.

Připravte si i vy tuto dobrotu a uvidíte, že nebudete litovat!

Chutná skvěle!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

  • 3 ks vajíčka
  • 200 gramů krupicového cukru
  • vanilkový cukr
  • 200 gramů bílého přírodního jogurtu
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 10 gramů kypřicího prášku do pečiva
  • 250 gramů borůvek
  • měkké máslo

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Do mísy dejte vajíčka a krupicový cukr. Vyšlehejte do pěny. Do této směsi pak přidejte bílý jogurt, prosetou polohrubou mouku a kypřicí prášek. Vymíchejte a vypracujte hladké těsto, ve kterém nebudou hrudky.
  2. Pokud byste měli problémy s hrudkami použijte metličku.
  3. Jako další krok si připravte nádobu na koláč (kulatou formu) a dejte do ní pečící papír. Pečící papír pak pomažte máslem.
  4. Na dno formy dejte omyté osušené borůvky a na ně nalijte těsto, které již máte připraveno. Vložte do trouby na 45 minut a 170 °C.
  5. Pokud nemáte otevírací formu na koláč, tak jej budete muset po dopečení vyklopit. Tím pádem se borůvky úplně na konci ocitnou nahoře na koláči.
  6. Po 45 minutách vyjměte dezert z trouby a vyklopte jej na talíř. Koláč nechte vychladnout
  7. Posypeme moučkovým cukrem, případně přidáme šlehačku a můžeme podávat.

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

Sdílejte tento recept a potěšte své přátele, kteří si jej také určitě zamilují.

zdroj: youtube.com/ Schnell Kochen



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.